KOŠARAC BRUTALNO NAPAO REISA KAVAZOVIĆA: “On pokazuje ekstremno i huškačko lice, stavlja se u ulogu radikalnog militarističkog vođe!”

“Zastrašujuća je što poglavar jedne vjerske zajednice ni nakon više od tri decenije ne odstupa od ideologije žrtvovanja mira za BiH. To su politike prošlosti, koje nažalost žive u Kavzovićevoj i glavama njegovih političkih favorita.”

 

 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac kazao je da je krajnje zabrinjavajuće to što se poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović sve češće stavlja u ulogu radikalnog militarističkog vođe, umjesto da kao vjerski poglavar promoviše mir i toleranciju.

 

 

Poručio je i da Kavazović “ponovo pokazuje ekstremno i huškačko lice”.

 

 

Njegovu poruku objavljenu na Instagramu prenosimo u cjelosti:

 

“Krajnje je zabrinjavajuće što se Kavazović sve češće stavlja u ulogu radikalnog militarističkog vođe, umjesto da kao vjerski poglavar promoviše mir i toleranciju. Prvo smo svjedočili njegovim prijetnjama da se BiH, ako bude potrebno, brani oružjem, a onda i pozivu na borbu za svaki pedalj BiH.

 

 

Koga to Kavazović pozva na mobilizaciju?! Kome upućuje prijetnje i zašto uporno zvecka oružjem?!

 

 

 

 

Odavno nam je poznata matrica takvog djelovanja. Zastrašujuća je što poglavar jedne vjerske zajednice ni nakon više od tri decenije ne odstupa od ideologije žrtvovanja mira za BiH. To su politike prošlosti, koje nažalost žive u Kavzovićevoj i glavama njegovih političkih favorita.

 

 

Čuje li sve ovo Bećirović? Ne čujemo ga. Ko sada prijeti? Ko ima militantne stavove? Ne zaboravljamo ni Bećirovićevo sastajanje sa ratnim komandantima tzv. Armije BiH. Vjerovatno pričaju o miru… Zašto Bošnjaci sada ignorišu prijetnje ili se boje da se suprotstave reisu? E to su oni i licemjerna politika!

 

 

Sve vrijeme oni napadaju i imaju militantnu retoriku, a kad se u Srpskoj na demokratski način u institucijama odlučuje u skladu sa Ustavom, onda Bošnjaci horski ponavljaju laži o secesionističkim politikama. Neka se bave Federacijom i rješavanjem tamošnjih problema. Srpska ima svoje rukovodstvo i institucije.

 

 

Reis Kavazović treba da se okane takve retorike. Neka konačno izađe iz uloge radikalnog SDA-ovog jurišnika! Kavazovićevi pusti snovi o unitarnoj islamskoj državi ostaju to što jesu – pusti snovi!

 

 

Mi insistiramo na primjeni Dejtona i Ustava. Ne damo naša Ustavom i Dejtonom zagarantovana prava. Ništa tuđe ne želimo.

 

 

BiH je zemlja sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Onoliko je bošnjačka, koliko i srpska i hrvatska”, rekao je Košarac.

 

 

(SB)

(852)

KOŠARAC BRUTALNO NAPAO REISA KAVAZOVIĆA: “On pokazuje ekstremno i huškačko lice, stavlja se u ulogu radikalnog militarističkog vođe!”

About The Author
-