IZBEZUMIT ĆETE SE! Voljeli ste ga i mislili da je dobrica? Evo kakav je Džeki Čen u PRAVOM životu

Slavni 64-godišnji glumac Džeki Čen je ovih je dana svoju autobiografiju preveo s kineskog na engleski jezik. U knjizi Never Grow Up iskreno je opisao svoje probleme, a sve je to bila posljedica, kako je rekao, nagle slave, koja ga je potpuno izopačila.

 

 

1

 

– Bio sam stvarno pravi kreten”, kaže Čen, kojeg su proslavili akcioni filmovi, da bi kasnije i sam postao scenarista, filmski producent i reditelj – kaže Čen.

 

On je rođen u Hong Kongu 1954. godine, kao dijete kineskih izbjeglica. Već sa osam godina počeo je da dobija prve uloge, a do 2016. godine dogurao je do Forbsove liste najuticajnijih i najplaćenijih glumaca. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 360 miliona dolara.

 

– Kad sam zaradio prvi veći novac, odmah sam počeo nemilice da ga trošim.

 

Ali, problem je bio što sam počeo neumjereno da “ločem”. Ujutro bih se vozio gradom u Poršeu, a uveče u Mercedesu.

 

Oženio se 1982. godine Džoan Linom, tajvanskom glumicom s kojom je dobio dvoje djece.

 

20150405-en-chan1

– Jedno vrijeme sam bio grub i žalim zbog toga, kaže Čen. Nije se samo uplašio Džejsi, nego je ostala bez riječii moja supruga – priznao je glumac.

 

Glumac kaže da je jednom otišao u grad u društvu kaskadera koji ga je mijenjao u opasnim filmskim scenama. U džep je strpao 64.000 dolara i krenuli su u kupovinu.

 

Htio sam u tih nedjelju dana pauze od snimanja da kupim sve što mi srce poželi. Toliko keša nikad nisam imao u džepu. Ušli smo u prodavnicu s dragim kamenjem. Rekao sam prodavcu: Pokaži mi najskuplje. Izvadio je sedam primjeraka, a ja sam mu rekao: Daj sve. I ne moraš da umotavaš. Plaćam u kešu – rekao je.

 

Čen za sebe kaže da je u to vrijeme bio “neuki momak koji je preko noći zaradio 10 miliona dolara” i da nije čudno što se ponašao nezrelo jer su mu silna slava i bogatstvo uarili u glavu. Takođe je priznao da je varao svoju suprugu sa mladom ljepoticom Elejn Ng Ji Li, koja je bila Mis Azije 1990. godine.

 

Ipak u knjizi ne spominje svoju vanbračnu kćerku Etu Ng, danas 19-godišnju djevojku, koju je dobio u toj avanturi.

 

jcmain-0

 

Eta je svojevremeno izjavila da Čena nikada nije smatrala svojim ocem, pa je o tome ostavila i poruku na Instagramu:

 

– Dom je porodica koju možete sami da odaberete .. Ljubav je nesumnjivo jača od krvi – rekao je Džeki.

 

Čen je u knjizi priznao i da je, ubrzo nakon što se oženio, počeo da izlazi po klubovima i vara suprugu s mladim i zgodnim djevojkama.

 

Na kraju je priznao da mu je danas žao što je varao suprugu i da je zbog toga još više cijeni.

 

– Zapravo sam srećan čovjek jer je uz mene uvijek bila i ostala Lin.

 

Ona je vrlo jaka žena, u mnogim situacijama mnogo jača od mene – kaže on, a mi priznajemo da nas je ovo mnogo iznenadilo od gospodina “Dobrice”.

Izvor: Novi.ba

(2702)

IZBEZUMIT ĆETE SE! Voljeli ste ga i mislili da je dobrica? Evo kakav je Džeki Čen u PRAVOM životu

| Magazin, Slider |
About The Author
-