FUP ZAVRŠIO VJEŠTAČENJE MOBITELA UBIJENE LANE BIJEDIĆ: ŠTA SU ISTRAŽITELJI PRONAŠLI

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

 

 

Lanin telefon prije nekoliko dana su uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada se nalazio na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužilaštva ZHK, koje vodi istragu, piše Avaz.

 

 

Nezvanično nam je potvrđeno da je mobitel s izvještajem i podacima koji su traženi vraćen Tužilaštvu ZHK na daljnje postupanje.

 

Saznajemo da su izvučeni svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera i WhatsAppa, kako bi se došlo do motiva ovog stravičnog zločina.

 

Tužilaštvo, koje nema skoro nikakav čvrst trag ko je ubio Lanu, sve nade polaže u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

 

Sada je sve do Tužilaštva. Mi smo svoj dio posla uradili. Oni su zaduženi za davanje izjava i detalja iz istrage – rečeno je iz FUP-a.

(965)

FUP ZAVRŠIO VJEŠTAČENJE MOBITELA UBIJENE LANE BIJEDIĆ: ŠTA SU ISTRAŽITELJI PRONAŠLI

About The Author
-