Fikret Hodžić: Ne bojim vas se, jer moje oružje nisu pogane riječi i neistine

Poznato TV lice Fikret Hodžić, koji je doživio porodičnu tragediju i ostao bez oca u genocidu u Srebrenici izazvao je veliku pažnju svojim postom na Facebooku na dan izricanja presude Radovanu Karadžiću, piše novinska agencija Patria.

 

 

Iako se nalazi u SAD gdje promoviše svoju knjigu “I ja sam iz Srebrenice” oglasio se uoči izricanja presude Karadžiću putem društvenih mreža što je izazvalo veliku pažnju.

 

Danas nekoliko dana poslije Hodžić se ponovo oglasio:

 

– Raduje saznanje da od 700.000 pregleda teksta o Radovanu, samo je desetak onih koji podržavaju lik i dijelo zločinca. O tome kakvi su to ljudi najbolje kazuju njihovi komentari i lažna imena iza kojih se kriju. Ne čudi skrivanje, jer i sam zločinac svoju hrabrost pokazao je u godinama iza nas. I ovo vas boli, vjerujem…a znate zašto? Zato što je moj uspjeh moja osveta, a moja osveta je moja knjiga. Poruka za kraj, ne bojim vas se, jer moje oružje nisu pogane riječi i neistine, ja se protiv takvih borim osmijehom i istinom! A to vas boli – kazao je Hodžić.

 

Inače, agoniju kroz koju je Hodžić sa majkom i bratom prošao dok su iz Srebrenice izašli na slobodnu teritoriju opisao je u knjizi „I ja sam iz Srebrenice“. Iako je u nekoliko navrata htio odustati od pisanja, knjiga mu je danas najveći pokretač i podsjetnik da nikada ne treba odustajati i da uvijek treba ići dalje.

 

(72)

Fikret Hodžić: Ne bojim vas se, jer moje oružje nisu pogane riječi i neistine

| Bosna i Hercegovina, Kolumne, Slider, Vijesti |
About The Author
-