Detalji nesreće u Visokom: B.F. izbjegao dvije djevojčice, ali onda pregazio 11-godišnju A.O.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se prije dva dana dogodila u naselju Radinovići, nedaleko od Visokog, smrtno je stradala 11-godišnja djevojčica A.O. Nesreća se dogodila oko 13 sati i 20 minuta.

Djevojčica je odmah prebačena u Dom zdravlja Visoko, a onda je kolima Hitne pomoći prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ipak, zbog teških tjelesnih povreda koje je zadobila, djevojčica je ubrzo preminula.

Djevojčicu je vozeći automobil marke Mitsubishi pregazio B.F., koji je nastanjen u Fojnici. Nesreća se dogodila na alternativnom putu Visoko – Kakanj. Djevojčica koja je nastradala u nesreći koja se dogodila u Radinovićima je također nastanjena u spomenutom naselju. Sa KCUS-a su potvrdili da je maloljetna djevojčica preminula dva sata nakon nesreće, iako je djevojčica navodno preminula na putu prema Sarajevu.

Za Source.ba portal je govorio jedan od mještana naselja Radinovići i komšija porodice čija je kćerka nastradala prije dva dana.

“Vozač u džipu se zaustavio na pješačkom prelazu, tako da nisam siguran gdje ju je tačno udario. Nisam vidio tačno šta se dogodilo na mjestu nesreće, jer sam stigao 20-ak minuta nakon same nesreće. Kada sam stigao do automobila, nije bilo ni vozača, ali ni djevojčice, jer je već bila prevezena u bolnicu. Poslije sam vidio slike nesreće na pojedinim portalima. Mislim da je djevojčica tek krenula u školu, iako su pojedini istakli da se vraćala iz škole. Kakogod, bilo mi je nezgodno da o tome pričam sa njenom porodicom”, kaže mještanin Radonovića čije je ime poznato Redakciji portala Source.ba.

Cesta na kojoj je stradala djevojčica izuzetno opasna za pješake

Dionica na kojoj se dogodila nesreća prije dva dana je veoma opasna, barem kada su u pitanju pješaci. Radi se o dionici puta na kojem nema nikakvih ograničenja/prepreka u vidu ležećih policajaca ili semafora, a većina vozača vozi izuzetno velikom brzinom, iako na pojedinim mjestima postoje pješački prelazi.

“Kada je u pitanju ova dionica, radi se o pravcu, a nema ništa, ni semafora, ali ni ležećih policajaca. Postoji samo pješački prelaz. Nisam siguran koliko je to tačno, ali jedan od privrednika koji živi ovdje je na sudu sa Općinom Visoko, jer on želi u svojoj režiji da postavi ležeće policajce, ali mu Općina to ne dozvoljava”, rekao je za naš portal komšija porodice nastradale djevojčice iz Visokog.

Još dvije djevojčice umalo nastradale

Kako saznajemo, vozač koji je udario nesretnu djevojčicu je vozio svoj automobil velikom brzinom. Sve se dogodilo na pješačkom prelazu. Nastradala djevojčica je krenula u školu, u drugu smjenu, a sa njom su u trenutku nesreće bile još dvije drugarice.

Vozač B.F. je navodno izbjegao dva automobila koja su se zaustavila na pješačkom prelazu, ali su se ispred njega u neposrednoj blizini pronašle dvije djevojčice koje su u tom trenutku prelazile ulicu. Kako bi izbjegao spomenute djevojčice, skrenuo je u stranu i odario maloljetnu A.O. Kako saznajemo, otac djevojčice se ubrzo našao na mjestu nesreće i odvezao je u Dom zdravlja Visoko. Jedan od poznanika porodice stradale djevojčice ističe da je cijela porodica u šoku, te da je sve pogodila vijest o smrti mlade djevojčice.

Iza nastradale djevojčice su ostali otac Mahir i majka Enisa, kao i sestra. Inače, dženaza namaz će biti klanjana sutra iza ikindije namaza u naselju Donje Moštre, a djevojčica će biti sahranjena na groblju “Luka” u naselju Radinovići.

(52)

Detalji nesreće u Visokom: B.F. izbjegao dvije djevojčice, ali onda pregazio 11-godišnju A.O.

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-