CRNADAK ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: Za sutra u 15:30 sati najavio objavu detalja susreta Dodika i Schmidta…

Crnadak tvrdi da je sastanak definitivno održan, te da ima potvrdu za to. Poručio je da će, ukoliko Dodik ne informiše javnost o tome, on sam objaviti detalje razgovora Schmidta i Dodika…

 

 

 

Nakon što je lider PDP-a Branislav Borenović objavio da se lider SNSD-a Milorad Dodik sastao sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom prije nekoliko dana na svom imanju kod Laktaša, danima stižu reakcije od brojnih zvaničnika.

 

 

Međutim, nijedna reakcije nije došla od samog Milorada Dodika, iako je on uvijek i glasan i jasan po svim pitanjima iz poliitčkog života BiH. Zbog toga se večeras oglasio na svom Facebook profilu drugi zvaničk PDP-a Igor Crnadak, bivši ministar vanjskih poslova BiH.

 

 

 

 

 

 

Crnadak tvrdi da je sastanak definitivno održan, te da ima potvrdu za to. Poručio je da će, ukoliko Dodik ne informiše javnost o tome, on sam objaviti detalje razgovora Schmidta i Dodika. Facebook status Igora Crnatka prenosimo u cjelosti:

 

 

“Sad je definitivno, Šmit i Dodik su održali sastanak, koji je prerastao u druženje i postigli su dogovor. Čvrst, konkretan dogovor, sa jasnim zaduženjima i preuzetim obavezama. Realizacija dogovora je već započela. Sačekaćemo još do sutrra. Ako Dodik ne informiše javnost o tome, objavljujem najvažnije elemente dogovora Šmit-Dodik sutra u 15.30h”, najavio je Crnadak.

 

 

 

alt

 

(SB)

(239)

CRNADAK ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: Za sutra u 15:30 sati najavio objavu detalja susreta Dodika i Schmidta…

About The Author
-