PUTIN OPTUŽIO SJEDINJENE DRŽAVE ZA UNIŠTENJE JUGOSLAVIJE: “Ko im je dao pravo bombardiranja europske prijestolnice?”

Rekao je kako je bilo unutrašnjih sukoba i problema s kojima se suočavala bivša Jugoslavija, ali je upitao ko je Amerikancima dao pravo bombardiranja europske prijestolnice…

 

 

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je o geopolitičkom odnosu snaga u svijetu i naglasio nekažnjivost Sjedinjenih Država zbog zločina širom svijeta.

 

 

 

 

“Naši američki partneri, nazovimo ih tako, prethodnih godina, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju sigurnost, hiljade granica daleko od svog teritorija, činili su okrutne stvari bez ikakve reakcije Vijeća sigurnosti UN-a. Jugoslavija je bombardirana – pod kojim izgovorom? Gdje je Jugoslavija, a gdje SAD? Uništili su tu zemlju, rekao je Putin danas na proširenom sastanku kolegija Ministarstva odbrane Ruske Federacije”, prenose RIA Novosti.

 

 

Rekao je kako je bilo unutrašnjih sukoba i problema s kojima se suočavala bivša Jugoslavija, ali je upitao ko je Amerikancima dao pravo bombardiranja europske prijestolnice.

 

 

 

 

“Niko. Oni su to sami odlučili, a sateliti su trčali za njima i kimali. To je sve međunarodno pravo”, rekao je Putin.

 

 

Predsjednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, uništili tu zemlju i “od nje stvorili žarište međunarodnog terorizma”.

 

 

 

 

“A onda se pokazalo da su pogriješili i da su ih ‘obaveštajni podaci iznevjerili'”

 

 

“A kako su ušli u Siriju? Šta, uz sankcije Vijeća sigurnosti? Ne! Šta hoće, to rade!”, rekao je Putin.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

(SB)

(406)

PUTIN OPTUŽIO SJEDINJENE DRŽAVE ZA UNIŠTENJE JUGOSLAVIJE: “Ko im je dao pravo bombardiranja europske prijestolnice?”

| Da se ne zaboravi, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-