ĐUKANOVIĆ NE POPUŠTA POD PRITISKOM BEOGRADA: “Protiv Crne Gore se vodi opasan rat, moramo ih razočarati”!

U Crnoj Gori se pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po osnovu ugroženosti “jedne srpske nacionalne zajednice vodi vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv države”, tvrdi predsjednik Milo Ðukanović, što, kako kaže, pokazuje da je “jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj namjeri da potre Crnu Goru”.

 

 

 

Obraćajući se na partijskom skupu njegovog DPS-a u Podgorici, Ðukanović je rekao da te koji to rade građani Crne Gore moraju razočarati.

 

 

“Moramo ih razočarati. Moramo pokazati nacionalnu odgovornost, odlučnost, razboritost, da sve nesporazume koje imamo i sva nezadovoljstva koje imamo potisnemo u drugi plan kada je u pitanju odbrana naše državne kuće”, rekao je crnogorski predsjednik.

 

 

Istakao je da ti koji to rade žele da preuzmu ingerencije koje pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi.

 

 

“Velikodržavni nacionalizam koji pokušava da donosi odluke umjesto crnogorskih institucija…Taj samozvani nacionalizam štiti prava građana jedne nacionalnosti u Crnoj Gori umjesto nadležnih državnih institucija zaduženih da štite prava svih građana bez obzira na njihovu vjeru i naciju. Taj velikodržavni nacionalizam pretenduje da uređuje magistralni put razvoja Crne Gore”, rekao je Ðukanović, prenijele su podgoričke Vijesti.

 

 

Ðukanović je, kaže, uvjeren da situacija u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovesti nije ni u vezi sa tim aktom, niti o imovini, već, kako tvrdi, o državi.

 

 

“Pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po tom osnovu ugroženosti jedne srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori vodi se vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv naše države, mnogo je i onih u Crnoj Gori koji povedeni idejom da promijene vlast, bilo da je riječ o opoziciji bilo onima koji su od devedesetih godina radili protiv Crne Gore, ili drugi koji su formirani kao navodno nezavisni procrnogorsko orjentisani, a danas su na pozicijama štampane ‘Svetigore’ i rade sve što su radili i zakleti protivnici Crne Gore”, rekao je Ðukanović.

 

 

On je poručio da se mora pokazati nacionalna odgovornost, odlučnost, razboritost.

 

 

“Protivnici Crne Gore ne miruju. Oni žive u uvjerenju da ce Crna Gora kad tad nestati”, tvrdi Ðukanović.

 

 

On je kazao da je to “konzistentna i uporna strategija” da se ta nada pretvori u realnost.

 

 

“Moramo ih razočarati. Moramo pokazati nacionalnu odgovornost, odlučnost, razboritost, da sve nesporazume koje imamo i sva nezadovoljstva koje imamo potisnemo u drugi plan kada je u pitanju odbrana naše državne kuće”, poručio je on.

 

 

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao i da “tamo gdje su sveštenici SPC crkve barjačili tamo najčešće Srba više nema ili ih ima mnogo manje nego što ih je bilo prije nego što se crkva latila političkog posla”.

 

 

“I umjesto da su sa tim naukom izašli iz tog tragičnog iskustva, nažalost, dobar dio njih je sada našao utočište u Crnoj Gori, kao i u svakoj ranijoj prilici otvorili smo vrata za svakog nevoljnika…”, kazao je Đukanović.

 

 

Ðukanović je ocijenio da se debata o Zakonu o slobodi veroispovijesti, “koliko god donijela neprijatnosti, pokazala kao vrlo korisna i otrežnjujuća za one koji su živjeli u iluziji da je pitanje crnogorske nezavisnosti završeno 21. maja 2006. godine i u cjelosti utvrđeno članstvom u NATO Alijansi”.

(271)

ĐUKANOVIĆ NE POPUŠTA POD PRITISKOM BEOGRADA: “Protiv Crne Gore se vodi opasan rat, moramo ih razočarati”!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-