OPROŠTAJNO PISMO FUNKCIONERKE BIA: Ubila sam majku da joj skratim muke!

Vesna Mišković, koja je prekjučer iz pištolja ubila svoju majku Miru (77), maltezera Lakija i na kraju presudila i sebi, ostavila je potresno oproštajno pismo u kojem objašnjava zašto se odlučila na ovakav potez.

„Moja majka zbog svoje bolesti nema život kakav dolikuje jednom čovjeku. Trebalo joj je dozvoliti eutanaziju da se spasi muka. Nas dvije nemamo više snage da se nosimo sa njenim tegobama…”, napisala je u oproštajnom pismu Vesna Mišković (56) prije nego što je prekjučer iz pištolja ubila svoju majku Miru (77), maltezera Lakija i na kraju presudila i sebi!

Vesna, koja je bila zaposlena u BIA, detaljno je pojasnila u pismu da je izvršila samoubistvo jer se tako dogovorila sa majkom, jer joj je obećala da neće živjeti bez nje, a kao razlog ubistva psa Lakija navela je da ne želi da on nakon svega završi u nekoj kafileriji.

Jeziva porodična tragedija dogodila se u stanu u ulici Matice srpske 101 u beogradskom naselju Mirijevo. Prije nego što je ubila majku, Vesna je pozvala svoju tetku Mariju Radovanović, koja sa porodicom živi u Omoljici kod Pančeva.

– Sa Vesnom sam se ranije dogovorila da dođem u ponedjeljak po podne da ih posjetim. Međutim, oko 13 časova ona me je pozvala i rekla da vodi majku u bolnicu, i da mi je kod komšije ostavila torbu, pošto se vjerovatno nećemo vidjeti. Glas joj je djelovao sasvim normalno. Čak me je pitala šta kuham za ručak, na šta sam joj odgovorila – gulaš. Ni slutila nisam šta će se desiti – sa suzama priča Vesnina tetka Marija.

Ona dodaje da oproštajno pismo koje joj je sestričina ostavila još nije dobila, jer je kod istražitelja i da ona ne zna šta je Vesna navela kao razloge za tragediju. Takođe ne zna ni kada će biti kremacija Vesninog i Mirinog tijela.

– Prije mjesec dana bila sam kod njih. Mira nije mogla da govori, ležala je u krevetu i djelovala je bespomoćno. Vesni je bilo mnogo teško da gleda majku takvu, ali borila se kao lavica. Dešavalo se da me pozove i da usred priče o Mirinom teškom stanju počne da plače, a i ja sa njom. Zaista se borila za Miru. Imale su više sestrinski nego odnos majke i kćerke. Oblačile su se isto, imale iste frizure… – dodaje Marija.

Ona dodaje da će ih uvijek pamtiti po tome što su bile dostojanstvene i nikada nikome nisu pokazivale koliko im je teško. S druge strane, među stanarima u zgradi u ulici Matice srpske i dalje vlada nevjerica zbog pomisli na to šta je Vesna uradila.  Vesna Mišković je ubistvo, a potom i samoubistvo izvršila iz privatnog oružja.

(56)

OPROŠTAJNO PISMO FUNKCIONERKE BIA: Ubila sam majku da joj skratim muke!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-