Zoološki vrt u Sebuu, na Filipinima, nudi gostima sasvim posebno iskustvo. Ukoliko ste jedni od onih koji uživaju u masažama i žele da se opuste, četiri velika pitona će vam vrlo rado pomoći u tome. Masaža traje čak 15 minuta i ulazi u cenu Zoo vrt ulaznice, 0,50 dolara.

 

 

 

Ovako to izgleda:

Legnete na pod od bambusa, dok vam neko od zaposlenih objašnjava ceo proces. Zatim uzmu četiri pitona – Mišel, Voltera, EJa i Danijela i ređaju ih po vama. Njihova težina zajedno iznosi 250kg i dok se migolje po vama, dobijate pravu, opuštajuću masažu.

 

 

Najbolje bi bilo da zatvorite oči i uživate, ne razmišljajući o tome da se ustvari pitoni nalaze na vama. Posetioci kažu da je ova terapija veoma smirujuća i relaksirajuća.

 

 

Naravno, tehnički gledano, zmije ništa ne sprečava da vas udave/pojedu, ali pre svake masaže, one dobiju svoj obrok, po 10 kokoški, koje ih poprilično zasite.

Postoje i neka pravila kojih bi trebalo da se pridržavate:

 

 

1. Ne paničite
Zmija može da oseti vašu uznemirenost i pomisli da ste plen, pa će se tako i ponašati, tj može da počne da vas davi. Samo budite mirni i opustite se ili mirnim tonom pitajte nekog od zaposlenih da prekine masažu.

 

masaža pitonima

2. Ne dišite direktno u njih
Ne duvajte i ne dišite direktno u njih jer ih to može veoma uznemiriti.

Da li biste probali ovu masažu?

(23)

| Slider, Šokantno |
About The Author
-