Oglasio se direktor sarajevske škole čiji je učenik stradao u Pragu: Na sve načine onemogućiti iznošenje dezinformacija!

Ostali učenici koji su otputovali na ekskurziju su dobro i pod nadzorom uposlenika škole koji su sa njima otputovali…

 

 

Nakon što je sedamnaestogodišnji učenik Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža A. M. poginuo prije dva dana nakon pada s prozora hotela u Pragu, gdje je s ostalim učenicima ove škole boravio na ekskurziji, saopćenjem za javnost se oglasio Fuad Durgut, direktor pomenute škole.

 

 

– Poštovani roditelji, uposlenici, učenici i prijatelji škole. Obavještavamo vas da nas je tragična i prerana smrt našeg učenika koja se dogodila na maturalnoj ekskurziji u Pragu, sve jako potresla, te da zbog istražnih radnji koje je provodila policija Češke Republike, kao i radi mira i suosjećanja sa porodicom stradalog dječaka, nismo izlazili sa saopćenjem za javnost.

 

 

Uprava škole je u stalnom kontaktu sa porodicom, te vas molimo da poštujemo njihovu bol i da utičemo na sve načine da onemogućimo iznošenje dezinformacija.

 

 

Ostali učenici koji su otputovali na ekskurziju su dobro i pod nadzorom uposlenika škole koji su sa njima otputovali.

 

 

Ispred kolektiva Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža i u vlastito ime, zahvaljujem se uposlenicima i menadžmentu firme Grandtours i Konzulatu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici na izuzetnom angažmanu i nesebičnoj podršci i pomoći, te stavljanju na raspolaganje svih svojih resursa našim učenicima i profesorima, stoji u saopćenju škole.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

(1162)

Oglasio se direktor sarajevske škole čiji je učenik stradao u Pragu: Na sve načine onemogućiti iznošenje dezinformacija!

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-