ZLATAN BEGIĆ IMA PORUKU ZA “ANALITIČARE”: “Pokušavaju nas uvjeriti da je Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda svojevrstan Mein Kampf…”

“Neće ići to, analitičari, drugovi, profesori…”, poručio je Begić putem Facebooka

 

 

Ogorčen brojnim istupima i osudama njegovog političkog djelovanja i djelovanja njegovih stranačkih kolega od strane društvenih i političkih analitičara, profesor Zlatan Begić (DF) uputio im je otvorenu poruku putem Facebooka.

 

 

Begić je primjetio da se njegovo pozivanje na Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i na presude Evropskog suda za ljudska prava od strane bojnih analitičara u BiH pokušava izjednačiti sa nacionalističkim djelovanjem pojedinih političkih stranaka u BiH poput HDZ-a i SNSD-a, što je logički nonsens.

 

 

 

 

Poruku Zlatana Begića prenosimo u cjelosti:

 

Pokušavaju nas uvjeriti da je Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda svojevrstan Main Kampf, a Evropski sud za ljudska prava zločinačka organizacija koja donosi presude za masovno uništenje.

 

 

Pokušavaju nas uvjeriti da “rad oslobađa”…

 

 

U stvari, pokušavaju učiniti da zanijemimo, da čak i ne pričamo, da ne tražimo svoja prava.

 

 

To je pouzdan znak da sebe smatraju višom klasom i rasom. Njihova poruka je: pobijeni ste, bacani u jame, nad vama je izvršen genocid, UZP, nakon toga ste višestruko diskriminirani kao građani u vlastitoj zemlji – i sad zavežite, možete (još uvijek!) da živite tu (al’ u tišini!), i to vam je dosta s obzirom na to kako vas vidimo i doživljavamo.

 

 

Pokušavaju nas uvjeriti da je nenormalno – normalno.

 

 

Neće ići to, analitičari, drugovi, profesori…

 

 

 

(SB)

(707)

ZLATAN BEGIĆ IMA PORUKU ZA “ANALITIČARE”: “Pokušavaju nas uvjeriti da je Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda svojevrstan Mein Kampf…”

About The Author
-