ŽELJKO KOMŠIĆ, VRLO PRECIZNO: “Ako nova većina u Predsjedništvu BiH inicira potpisivanje ugovora sa Islamskom zajednicom, ja ću to podržati!”

“U više navrata smo Šefik Džaferović i ja pokušavali da realiziramo ugovor s Islamskom zajednicom. Nažalost za nešto poput toga nije postojao konsenzus, s obzirom na to da se Milorad Dodik izričito protivio.”

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić za Preporod.info se osvrnuo na Urgenciju zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Dževada Mahmutovića, a koja se odnosi na potpisivanje osnovnog ugovora između države Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

 

 

Mahmutović je Urgenciju uputio prije dva dana.

 

 

Kako je poznato, Komšić je u prošlom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u više navrata inicirao ovo pitanje na dnevni red.

 

 

U više navrata smo Šefik Džaferović i ja pokušavali da realiziramo ugovor s Islamskom zajednicom. Nažalost za nešto poput toga nije postojao konsenzus, s obzirom na to da se Milorad Dodik izričito protivio.

 

 

 

 

U jednom trenutku činilo se da bi se to moglo i desiti, pa smo nekoliko puta obavljali dodatne konsultacije, ali Dodik u konačnici nije prihvatao ugovor”, rekao je Komšić.

 

 

Dodao je da je “sad odnos snaga u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine drugačiji”.

 

 

Nadam se da će novoformirana vladajuća koalicija i nova politička većina u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine (Cvijanović i Bećirović) inicirati potpisivanje ugovora s Islamskom zajednicom.

 

 

Evo tko su novi članovi Predsjedništva | Dnevnik.ba

 

 

S moje strane stav prema potpisivanju ugovora s Islamskom zajednicom ostaje nepromijenjen, i naravno da ću podržati”, kazao je za Preporod.info Komšić.

 

 

(SB)

(1074)

ŽELJKO KOMŠIĆ, VRLO PRECIZNO: “Ako nova većina u Predsjedništvu BiH inicira potpisivanje ugovora sa Islamskom zajednicom, ja ću to podržati!”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-