Zapad prešao crvenu liniju! Mađari potvrdili najcrnje slutnje, odgovor Rusije će biti surov!

Korištenje američkog dalekometnog oružja za napade na Rusiju iznimno je opasno – Moskva će još snažnije odgovoriti na napade, rekao je ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijártó.

 

 

 

Kakve će biti posljedice toga?

 

 

Pitanje je samo hoće li Rusija uzvratiti toliko ili više – rekao je Szijártó na susretu s mađarskim građanima u gradu Kaposvaru, posvećenom nadolazećim izborima za Europski parlament.

 

 

Šef mađarske diplomatije ocijenio je da još postoji mogućnost da se spriječi iznimno opasan razvoj događaja, koji bi mogao prerasti u vojni sukob između zapadnih zemalja i Rusije.

 

 

Pa evo ratnog vlaka koji je već krenuo s pretposljednje stanice. Sljedeća stanica je posljednja i pitanje je hoće li stići ili će netko povući kočnicu za slučaj opasnosti i zaustaviti vlak na slobodnoj pruzi.

 

 

Kočnica će biti povučena 9. lipnja i moći će je povući europski birači – rekao je Szijártó, apelirajući na građane da podrže kandidate vladajuće stranke “Fidesz – Mađarska građanska zajednica” na izborima za Europski parlament, koji zalaže se za mirno rješenje ukrajinskog sukoba i protivi se isporuci oružja Kijevu.

 

 

Glasnogovornik State Departmenta rekao je Sputniku prošlog tjedna da je američki predsjednik Joseph Biden odobrio Ukrajini da upotrijebi američko oružje za protubaterijsku borbu protiv ciljeva na ruskom teritoriju koji prijete Harkovu.

 

 

Prema izvorima “Wall Street Journala”, Washington je odobrio korištenje višeraketnih sustava “Heimars” i topničkih sustava u regiji Harkov.

 

(Informer)

(440)

Zapad prešao crvenu liniju! Mađari potvrdili najcrnje slutnje, odgovor Rusije će biti surov!

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-