WASHINGTON POST RASKRINKAO TRUMPA: Američki predsjednik se kocka sa vlastitim zdravljem zbog nadolazećih izbora, evo šta sve radi…

Fred Hiatt, kolumnista i urednik The Washington Posta, konstatira da se američki predsjednik Donald Trump kocka sa zdravljem nacije radi svog reizbora, ali i da mnoge Amerikance ne iznenađuje to što on svoje dobrobiti stavlja iznad dobrobiti nacije

 

 

Dodaje da Trump žustro i na rizične načine potiče ljude širom zemlje da ignoriraju javnozdravstvene smjernice o ograničavanju širenja korona virusa i nastave s društvenim životom i radom.

 

 

Hiatt napominje da Trump ne brine o nošenju maske i pozdravlja svaku sabotažu urednog ponovnog otvaranja. Čak je i likovao kada je Vrhovni sud Wisconsina ukinuo naredbe da se ostane kod kuće.

 

 

Takva Trumpova nesmotrenost i prkošenje smjernicama administracije dovodi do rizika izbijanja novog talasa epidemije. To neće dovesti samo do više hiljada smrtnih slučajeva, već i do daljeg razaranja ekonomije.

 

 

Razne teorije

 

Dodaje da postoje razne teorije o ovom naizgled samodestruktivnom ponašanju. Neki kažu da Trump ne može razmišljati dalje od naslovnica sutrašnjega dana ili dionica na berzi te da njegova potreba za trenutnim zadovoljstvom zamračuje njegovu sposobnost planiranja unaprijed.

 

 

Neki vjeruju da ga stalna glad za preljubom tjera na iracionalnost i da je nestrpljiv da čuje glasove gomile koja ga podržava.

 

 

Autor piše da sve te teorije mogu sadržavati neku istinu, ali da podcjenjuju Trumpovu lukavštinu i cinizam.

 

 

Dodaje da postoji još jedna teorija koja kaže da su Trump i njegov tim prije nekoliko sedmica shvatili da značajno gube od Joea Bidena, pa su počeli optuživati Kinu kao neprijatelja i prozivati Bidena kao simpatizera komunizma.

 

 

Optužbe i klevete

 

Napominje da su pojačali svoje klevete protiv demokratskog kandidata i optužili ga da je slab i kukavica jer slijedi javnozdravstvene smjernice. Navodi i da će Trump i njegov tim nastaviti s ovim napadima, ali također shvataju da takvu priliku neće imati još dugo ako se ekonomija nastavi urušavati.

 

 

Hiatt smatra da je Trump, protivno zdravom razumu, počeo agitirati da se građani vrate na posao, u nadi da će se preduzeća ponovo otvoriti i da neće doći do drugog talasa epidemije, barem dok izbori ne prođu. Ako se talas pojavi prerano, Trump će onda će izgubiti, napisao je Hiatt.

 

 

Zaključuje kako bi trebalo biti šokantno to što se predsjednik kocka sa zdravljem američkog naroda radi boljih izgleda za reizbor. No, još je šokantnije da to ne predstavlja nikakvo iznenađenje od Trumpa.

 

(SB)

(613)

WASHINGTON POST RASKRINKAO TRUMPA: Američki predsjednik se kocka sa vlastitim zdravljem zbog nadolazećih izbora, evo šta sve radi…

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-