VUKOVIĆ PREDLAŽE RADIKALNO RJEŠENJE: “Neka se Dubrovnik i njegovi turisti kupaju, piju i tuširaju kao i Bosanski Novi, samo iz flaširane vode…”

Ekstremno povećati export-cijenu električne energije Hrvatskoj, jer skoro samo to i izvozimo dotičnom susjedu; Sa gospodom gospodski, a sa smećarima – smećarski i problem riješen, poručio je Vuković.

 

 

Aleksandar Vuković, predsjednik GO SDP-a BiH Banjaluka, predlaže radikalno rješenje po pitanju odlaganja otpada na Trgovskoj Gori.

 

 

Vuković je na društvenim mrežama poslao oštru poruku bh. političarima nadležnim za ovu problematiku.

 

 

Hrvatska već godinama priprema odlaganje nuklearnog otpada na Trgovskoj Gori, te dovodi u opasnost oko 250.000 stanovnika Bosne i Hercegovine i kompletan sliv rijeke Une!

 

 

Prijedlog našim političkim Bh. diletantima koji se do sada nisu miješali u svoj posao za prvi set kontramjera:

 

 

Odmah regulacionim planom uspostaviti centralnu BH deponiju u dubrovačkom zaleđu;

 

 

Sav raspoloživi radioaktivni otpad u državi lagerovati na vrh Golubovog kamena, tj. uz samo izvorište rijeke Omble, pa neka se Dubrovnik i njegovi turisti kupaju, piju i tuširaju kao i Bosanski Novi, samo iz flaširane vode;

 

 

-Bojkotovati svu hrvatsku robu, jer u uz ogroman uvozno – izvozni deficit, BiH ima manje svojih artikala na hrvatskom tržištu, nego što Hrvatska u BiH ima trgovačkih firmi i prodajnih objekata;

 

 

-Ekstremno povećati export-cijenu električne energije Hrvatskoj, jer skoro samo to i izvozimo dotičnom susjedu; Sa gospodom gospodski, a sa smećarima – smećarski i problem riješen, poručio je Vuković.

 

 

(SB)

(478)

VUKOVIĆ PREDLAŽE RADIKALNO RJEŠENJE: “Neka se Dubrovnik i njegovi turisti kupaju, piju i tuširaju kao i Bosanski Novi, samo iz flaširane vode…”

About The Author
-