VUHAN ODBLOKIRAN POSLE 76 DANA! Ljudima konačno dozvoljeno da napuste grad, a evo kako je to izgledalo

Kineske vlasti odblokirale su izlaz iz Vuhana koji je bio žarište epidemije koronavirusa i 76 dana bio odsečen od spoljašnjeg sveta.

 

 

U noći 8. aprila vlasti su otvorile puteve koji vode iz grada i dozvolile ljudima da napuste grad automobilima.

 

 

Vuhan je od 23. januara bio praktično izolovan od spoljnog sveta zbog epidemije. Saobraćaj sa gradom potpuno je obustavljen, uključujući metro, autobuse, trajekte. Autobuskom i vodenom saobraćaju nije bio dozvoljen ulazak u grad, nisu radili aerodrom i železničke stanice, a stanovnicima bilo je zabranjeno da ga napuštaju bez posebnog odobrenja.

 

 

 

 

Od 28. marta u Vuhanu je ponovo proradio železnički saobraćaj za ulazak u grad, a od 8. aprila takođe će biti otvoren za izlazak, a delimično će biti obnovljen i vazdušni saobraćaj.

 

 

Ranije su vlasti provincije Hubej saopštile da se planira da karantin u gradu bude ukinut 8. aprila i da će stanovnici Vuhana moći da ga napuste pod uslovom da su zdravi i ne predstavljaju pretnju za druge.

 

 

 

 

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhanu u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara da je uzročnik virus SARS-CoV-2 (patogen KOVID-19).

 

 

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je registrovano više od 1,4 miliona slučajeva obolelih, od kojih je preminulo više od 81 hiljade.

 

 

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Twitter/Global times

(69)

VUHAN ODBLOKIRAN POSLE 76 DANA! Ljudima konačno dozvoljeno da napuste grad, a evo kako je to izgledalo

| Da se ne zaboravi, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-