VUČIĆU SE NE PIŠE DOBRO; STATE DEPARTMENT OTKRIO: Palmer i Grenell blisko će surađivati…

“Sjedinjene Američke Države vide historijsku mogućnost da Srbija i Kosovo postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji njihovih odnosa”, izjavio je za RSE jedan od portparola State Departmenta.

 

 

“Odluka predsjednika o imenovanju predsjedničkog izaslanika za mirovne pregovore podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova”, dodaje se.

 

Predsjednik SAD-a Donald Trump imenovao je u četvrtak uvečer američkog ambasadora u Njemačkoj, Richarda Grenella, za predsjedničkog izaslanika u pregovorima Kosova i Srbije.

 

Američka administracija je u augustu takođe imenovala Matthewa Palmera za specijalnog izaslanika za Balkan.

 

 

State Department je saopštio da će Palmer usko sarađivati sa Grenellom kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova.

 

“Specijalni izaslanik Palmer također će da nastavi svoj važan posao u približavanju regiona Zapadu, radeći sa vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv spoljašnih uticaja, pomažući im da prevazidju probleme koji im smetaju u njihovim evropskim i euroatlanskim aspiracijama”, dodaje se u odgovoru State Departmenta.

 

(290)

VUČIĆU SE NE PIŠE DOBRO; STATE DEPARTMENT OTKRIO: Palmer i Grenell blisko će surađivati…

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-