VUČIĆEVI MEDIJI BRUTALNO NAPALI ZASTUPNICU ZELENIH U EVROPSKOM PARLAMENTU: “Ona je srbomrzac, svjesno blokira evropski put Srbije!”

Njemačka zastupnica Zelenih u Evropskom parlamentu i izvjestiteljica iz sjenke Evropskog parlamenta za Srbiju, Viola von Cramon, našla se na žestokom udaru režimskih medija u Srbiji koji su je opužili da je “srbomrzac” i da lobira za nezavisno Kosovo.

 

 

Zastupnica Zelenih zamjerila se zvaničnom Beogradu izjavom kako sumnja da će potrebne reforme u Srbiji biti realizirane, što je preduslov za otvaranje klastera.

 

 

The Speaker of the Ukrainian Women's Congress - Viola von Cramon-Taubadel

 

 

– Do sada, ja ne vidim da će potrebne reforme biti realizirane, ne mislim da će te reforme biti sprovedene, što je preduslov za otvaranje klastera. Vidjeli smo i reakciju Evropske Komisije i možemo se nadati da će biti strogi, da će poštovati vrijednosti i da neće podrivati sopstvenu procjenu od prije nekoliko godina. Kada sam prije mjesec dana bila u Srbiji, postojala je jasna skepsa kod mnogih eksperata sa kojima smo razgovarali o tome da li je Srbija uradila dovoljno, da li je uradila domaći zadatak i rekli su da nije vrijeme za otvaranje poglavlja, odnosna klastera – rekla je von Cramon.

 

 

Viola fon Kramon Taubadel Archives - Preokret

 

 

Ovakav stav zastupnice Zelenih izazvao je neviđenu provalu bijesa u Beogradu, a neki mediji pod Vučićevom kontrolom, poput “Informera”, tekst su plasirali pod naslovom: “ŽENA SRBOMRZAC! Viola fon Kramon blokira Srbiju na putu ka Evropskoj uniji!”.

 

 

 

 

Informer piše da je Viola von Cramon “lobistkinja za nezavisno Kosovo”, da je “srbomrzac” i da “blokira Srbiju na putu ka Evropskoj uniji”.  Samo tokom današnjeg dana (30. 11. 2021.) tabloid “Informer” je objavio čitav niz tekstova u kojima se obrušava na Violu von Cramon.

 

 

(SB)

VUČIĆEVI MEDIJI BRUTALNO NAPALI ZASTUPNICU ZELENIH U EVROPSKOM PARLAMENTU: “Ona je srbomrzac, svjesno blokira evropski put Srbije!”

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-