VUČIĆEVE DRASTIČNE MJERE: “Zabranićemo ulaz u Srbiju ljudima iz ugroženih područja”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će zbog epidemije koronavirusa privremeno biti biti zabranjen ulazak u Srbiju ljudima iz ugroženih područja.

 

 

“Preduzećemo mjere i zabranićemo ulaz ljudima iz pojedinih zemalja odnosno ugroženih područja, u kratkom periodu: sa sjevera Italije, dijelova Švicarske, Južne Koreje i iz određenih pokrajina Kine, kao i iz Irana…”, naveo je Vučić.

 

 

Vučić je, gostujući na televiziji Kopernikus u emisiji “Na kraju dana sa Ðukom”, rekao da će država preduzimati i druge neophodne mere.

 

 

Broj zaraženih će da raste, kaže Vučić, jer se to ne može zaustaviti, ali će država preduzeti sve da taj broj bude što je moguće manji, te da zaštiti građane.

 

 

Ukazao je da je Italija preduzela sve što treba pa je opet 360 ljudi podleglo koronavirusu, a u Srbiji su trenutno samo dva zaražena, pa opet ima onih koji optužuju vlast da nije dobro organizovala zdravstveni sistem u ovoj situaciji.

 

 

Svjetska zdravstvena organizacija je pohvalila Srbiju, kaže Vučić te ističe da nema mjesta panici, ali ni neozbiljnosti.

 

 

On je zamolio građane da vode računa, ističući da nema potrebe za panikom, ali ima za oprezom, ozbiljnošću i odgovornošću.

 

 

“Radićemo sve što možemo, pripremili smo kapacitete”, rekao je Vučić.

 

 

On je zahvalio medicinskim radnicima, te istakao da će predložiti premijerki i ministru zdravlja da angažovani u sektora zdravstva, posebno iz “infektivnog dijela” budu nagrađeni posebnom stimulacijom.

 

 

Vučić je ukazao da se ekonomska šteta uzrokovana korona virusom mjeri trilionima dolara i eura, a na pitanje “ko sad trlja ruke”, odgovorio je da ne vjeruje da ovakva situacija bilo kome odgovara, i naveo da i predsjednik SAD Donald Trump najavljuje nove mjere kako bi se ublažile posljedice.

 

 

Kako je rekao, Srbija ide u dobrom smjeru, da u zemlji nikad nije bilo toliko demokratije, da ekonomija dobro stoji… te da ga zbog svega toga brine korona virus.

 

 

Ukazao je i na krizu za cijenom nafte, kao i na svim berzama, uz migrantsku krizu.

 

 

“To su velike stvari na koje imamo minimalni uticaj. Imali smo sreće do sada, ali očekujem da broj oboljelih počne da raste…”, primjetio je Vučić.

 

(SB)

(107)

VUČIĆEVE DRASTIČNE MJERE: “Zabranićemo ulaz u Srbiju ljudima iz ugroženih područja”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-