VRUĆ KROMPIR U RUKAMA SDA-ovog LENDE / Konaković: “Neka on odluči hoće li ostaviti Novalića i ovu vladu”

Predsjedik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković obratio se medijima nakon današnjeg sastanka Osmorke u prostorijama SDP-a u Sarajevu.

 

 

Kazao je da se ni jedno ime ne zna kada su u pitanju šefovi sigurnosnih agencija.

 

 

“Napravili smo prvi draft sa HDZ-om i SNSD-om sinoć i vratili balans u brojevima. Sada unutar koalicije kreću razgovori. O imenima nema riječi, sve su spekulacije iz medija”, kaže Konaković.

 

 

Dotakao se formiranja vlasti na nivou Federacije BiH.

 

 

“Federacija ima zaplet zbog izmjena Izbornog zakona visokog predstavnika. Osmorka ostaje u punom kapacitetu na tom nivou. Očekujemo sastanke sa HDZ-om i tom koalicijom kako bi precizirali detalje kako bi uspostavili vlast. SDA je opredijeljena za blokade, a mi za funkcionisanje i nadam se da će razum prevladati”, kazao je.

 

 

Komentirao je prijedlog SDA, Refika Lendu, za potpredsjednika Federacije BiH.

 

 

“Ne zagovaram da blokiramo njihov izbor iako su te ruke pokradene i tu apelujem na Tužilaštvo. Formalno je tamo 13 ljudi i legitimni su, i prijedlog koji dođe iz SDA treba podržati i vidjeti da li će oni podržati ovu vladu. Ako Lendo odluči da ovakvu Vladu i Novalića pokuša ostaviti naredni neki period i na njega treba sručiti odgovornost zastoja u važnim reformskim procesima”, kaže Konaković.

 

 

 

 

Medijima se nakon sastanka obratio i lider Naše stranke Edin Forto.

 

 

Kazao je da su se na sastanku razmatrala operativna pitanja te da su prisustvovali svi predsjednici stranaka Osmorke, kao i da se pregovori nastavljaju.

 

 

“Ima puno operativnih stvari pred nama i mislim da će sve biti ok. Činjenica je da Naša stranka ima jako puno jakih individua i mi se ponosimo time. Ne pada mi napamet govoriti bilo kome šta mora da misli, svi imaju pravo na mišljenje, otvoreni smo… Ono što je najvažnije da organi stranke funkcionišu i da sve odluke donosimo kolektivno, većinskim glasanjem kao u svim normalnim organizacijama”, kazao je Forto.

 

 

(Press)

(197)

VRUĆ KROMPIR U RUKAMA SDA-ovog LENDE / Konaković: “Neka on odluči hoće li ostaviti Novalića i ovu vladu”

About The Author
-