VRAĆA SE JEDNA OD NAJVOLJENIJIH SPORTAŠICA SVIJETA! SVE JE PROMIJENIO SLUČAJAN SUSRET S LEGENDOM NA AERODROMU ‘Čim nas je ugledao, shvatio je da nešto nije u redu’

Ponajbolja skijašica današnjice, trostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa namijenjenog ukupnoj pobjednici Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin u četvrtak je objavila kako će sljedećeg tjedna nastupiti u švedskom Areu u utrkama paralelnog slaloma i veleslaloma.

 

 

 

Bit će to prvi nastupi Shiffrin u Svjetskom kupu nakon 26. siječnja i pobjede u superveleslalomu u Banskom. Nedugo nakon te pobjede iznenada joj je preminuo otac zbog čega se Shiffrin povukla iz natjecanja na više od mjesec dana.

 

 

“Danas putujem u Skandinaviju i uvjeravam vas kako ću nastupiti na utrkama 13. i 14. ožujka, ali nemam nikakvih očekivanja vezano za plasman. Samo se nadam kako ću odraditi nekoliko dobrih vožnji i povratiti samopouzdanje. Vjerujem kako bi i moj otac želio da upravo to radim”, objavila je Shiffrin putem video poruke.

 

 

Tijekom izbivanja Shiffrin je izgubila vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, pretekla ju je Talijanka Federica Brignone koja šest utrka prije kraja ima 153 boda više od Amerikanke.

 

 

Nadu joj je vratio slučajni susret s Bodeom Millerom

 

Iako još proživljava teške trenutke i, kako sama kaže, zapravo još nije ni započela proces tugovanja, Mikaela Shiffrin odlučila je da borbu za Veliki globus neće predati bez borbe. Najbolja svjetska skijašica, žena koja je posljednjih godina postala sinonim za dominaciju i rušenje rekorda, povukla se početkom veljače iz Svjetskog kupa nakon što joj je otac Jeff preminuo od posljedica nesreće prilikom radova u kući. Propustila je utrke u Garmisch-Partenkirchenu, Kranjskoj Gori, Crans Montani i La Thuileu, dugo je trajala neizvjesnost hoće li se uopće vratiti skijanju ove sezone, ali jučer je potvrdila da dolazi u Švedsku.

 

 

Doduše, u objavi na društvenim mrežama ostavila je otvorenom mogućnost da ipak ne starta u Åreu, koji će sljedeći vikend biti domaćin paralelnog slaloma, veleslaloma i slaloma.

 

 

mikaela1
Foto: Jan Kruger Stringer Getty Images for Eurosport

 

 

“Uspjela sam malo trenirati posljednjih nekoliko tjedana. Bio je to spor proces, ali boravak na planini mi je bio terapija. Shvatila sam da je to mjesto na kojem se mogu osjećati bliže svome ocu, mjesto na kojem tu bliskost mogu odvojiti od boli. Odlučila sam krenuti prema Skandinaviji, ali ne mogu obećati da ću biti sposobna za utrke kad dođe vrijeme. Nemam nikakvih ciljeva, samo se nadam da ću odraditi nekoliko dobrih zavoja. Mislim da bi to tatu učinilo sretnim”, napisala je Shiffrin.

 

 

Obitelj Shiffrin nije htjela otkriti detalje nesreće u kojoj je stradao Jeff, službeno je objavljeno tek da je preminuo 2. veljače u bolnici u Denveru od posljedica ozljede glave. Dio američkih medija piše da je pao s krova obiteljske kuće u Vailu tijekom čišćenja snijega. U trenutku očeve nesreće Mikaela je s majkom Eileen trenirala u Europi. Dakako, odmah su rezervirale let za Colorado, a dok su na aerodromu u Münchenu čekale na ukrcavanje, krajičkom oka su vidjele muškarca kako im se približava. Koju sekundu kasnije su shvatile da se radi o Bodeu Milleru, najtrofejnijem američkom skijašu i Mikaelinu uzoru. Bode im je prišao bez riječi i zagrlio Mikaelu koja nije mogla zadržati suze. Kad je došla k sebi, pitala je Millera kako je doznao za Jeffovu nesreću s obzirom na to da obitelj to nikome nije rekla.

 

 

– Rekao nam je da nije znao za nesreću, ali čim nas je ugledao, shvatio je da nešto nije u redu – prepričala je Eileen za New York Times.

 

 

Miller je i sam preživio tešku obiteljsku tragediju kad mu se 2018. utopila 19-mjesečna kći Emmy. Pet godina ranije iznenada je preminuo i njegov mlađi brat Chelone. Mikaela danas tvrdi da joj je susret s Millerom dao nadu i djelovao inspirativno.

 

 

– Iako na aerodromu u početku ništa nije rekao, osjećala sam kao da mi govori – ne, nisi dobro, ali sve će biti u redu.

 

 

Bit ću bliže tati

 

Dan nakon očeva sprovoda Mikaela je s majkom, starijim bratom Taylorom i nekoliko obiteljskih prijatelja otišla na stazu u Vail na kojoj su je roditelji naučili skijati.

 

 

– Učinili smo to najviše zbog tate. Neke smo stvari resetirali i baš nam je to trebalo.

 

 

U razgovoru za New York Times otkrila je zašto se odlučila vratiti u Europu i, nada se, u Svjetski kup.

 

 

– Došla sam do točke kada mislim da ne bih mogla živjeti sama sa sobom da se nisam pokušala vratiti u startnu kućicu. Možda ću zbog toga biti bliže tati. Možda će pomoći mojoj mami da mu bude bliže. Ako ne bude tako, vratit ćemo se kući – rekla je Mikaela koja će za nekoliko dana napuniti 25 godina.

 

 

Iz njezinih je riječi jasno da su joj misli i dalje jako daleko od skijanja, tako da je pitanje u kakvu će stanju biti odluči li se vratiti utrkama. Prije povlačenja bila je u uvjerljivu vodstvu u ukupnom poretku, ali njezin je izostanak u međuvremenu iskoristila Federica Brignone pa sada ima 153 boda više od Amerikanke. I u slalomskom je poretku Shiffrin pala na drugo mjesto, ima 20 bodova manje od Petre Vlhove, a u veleslalomu je treća. Do kraja sezone ostalo je još sedam utrka, naravno ako sve budu održane zbog problema s koronavirusom.

(301)

VRAĆA SE JEDNA OD NAJVOLJENIJIH SPORTAŠICA SVIJETA! SVE JE PROMIJENIO SLUČAJAN SUSRET S LEGENDOM NA AERODROMU ‘Čim nas je ugledao, shvatio je da nešto nije u redu’

| Foto/Video, Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-