Vanredno upozorenje za velike padavine u BiH: Bit će još kiše, pljuskova i grmljavine… Šta se sprema naredne sedmice?

I za sutra su najavljene padavine u Bosni i Hercegovini, naručito u drugom dijelu dana kada se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja…

 

 

U sjevernim i sjeverozapadnim područjima i djelimično centralnim područjima Bosne očekuju se kišne padavine od 8/lm2 i više u toku jednog sata. Ovo upozorenje odnosilo se na period 24. avgusta do 20:00 sati, javljeno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH. Međutim, mnogo kiše, pljuskova i gromova bit će i tkom sedmice pred nama…

 

Obilnije padavine mogu imati za posljedicu pojava bujičnih potoka, a očekuju se i jaki udari vjetra i grad, pojašnjeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

 

I za sutra su najavljene padavine u Bosni i Hercegovini, naručito u drugom dijelu dana kada se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom.

 

Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

 

U Sarajevu će biti sunčano uz postepen porast naoblake. Poslijepodne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 30 stepeni.

 

 

Kakav će biti početak sedmice?

 

U ponedjeljak umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

 

U utorak bez veće promjene, umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

 

U srijedu nešto bolje – malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Međutim, poslije podne stiže naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne, koje može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(529)

Vanredno upozorenje za velike padavine u BiH: Bit će još kiše, pljuskova i grmljavine… Šta se sprema naredne sedmice?

About The Author
-