UZBUNA U IZBORNOM ŠTABU DONALDA TRUMPA: Biden povećao prednost u anketama na…

Prema rezultatima ovosedmične ankete “Fox Newsa”, bivši američki potpredsjednik Joe Biden uživa povjerenje 48 odsto onih koji će glasati na novembarskim predsjedničkim izborima u SAD-u, dok aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa podržava 40 odsto anketiranih.

 

 

Istovremeno, prema prosječnim rezultatima svih anketa, demokrata Biden, da se izbori održavaju sada, dobio bi 48 odsto glasova, dok bi republikanac Trump dobio 41 odsto.

 

 

Neki bi rekli da je pred prošle predsjedničke izbore vodstvo imala i tadašnja kandidatkinja demokrata Hillary Clinton i da je na kraju, ipak, izgubila, ali je Bidenova prednost ove sedmice u odnosu Trampa jasno premašila onu koju je u isto vrijeme prije četiri godine imala Clintonova, ističe CNN.

 

 

Prema tadašnjim anketama, od prve polovine aprila 2016, kada je, u prosjeku, iznosila 10 procenata, prednost Clintonove opala je na samo jedan procent u periodu između 16. i 23. maja 2016, navodi CNN.

 

 

Isto tako, kada je riječ o pouzdanim pojedinačnim anketama, u istom periodu 2016. godine Clintonova je za Trumpom zaostajala tri procenta, dok četiri godine kasnije, u anketi koju je organizorala ista medijska kuća, Biden ima prednost od osam odsto.

 

 

Clintonova je u to vrijeme zaostajala za Trumpom i prema rezultatima jedne veoma pouzdane telefonske ankete, dok, poređenja radi, Biden nije bio u zaostatku ni prema jednoj takvoj anketi provedenoj ove godine.

 

 

Štaviše, Biden ima najstabilnije vodstvo koje je jedan izazivač u utrci za predsjedničko mjesto zabilježio najmanje od 1944 – ono se od početka godine, u prosjeku, konstantno kreće oko šest odsto, a podršku od 48 odsto Clintonova nikada nije dostigla, već je u mnogo većoj mjeri zavisila od glasova birača koji su odluku o tome za koga će glasati, donijeli u posljednjem trenutku.

 

 

Zanimljivo je da, nasuprot tome, Trump sada uživa gotovo isti procent podrške kao i krajem maja 2016, odnosno tek oko 0,4 odsto manje nego u istom periodu prije četiri godine.

 

 

Osim toga, prije četiri godine, u nekim od anketa figurirao je i treći predsjednički kandidat, a procent neodlučnih birača bio je viši nego danas i upravo su oni, kako navodi CNN, bili faktor koji je Trumpu pomogao da se domogne izborne pobjede.

 

 

Pitanje koje se očigledno nameće jeste može li Biden održati prednost, ali je jasno da njegova izborna kampanja, koju vodi iz televizijskog studija u podrumu svoje kuće, daje rezultate, zaključuje CNN.

(200)

UZBUNA U IZBORNOM ŠTABU DONALDA TRUMPA: Biden povećao prednost u anketama na…

| Slider, Šokantno, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-