Uzaludna nada naivnih Bošnjaka: Aleksandar Vučić poručio da se neće miješati po pitanju referenduma u RS

Bošnjački političari su sa velikom nadom očekivali današnji susret Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. Očekivalo se da će Vučić danas prisiliti Dodika da otkaže referendum.

 

 

Međutim, Aleksandar Vučić je još jednom pokazao koliki je licemjer i neprijatelj Bosne i Hercegovine. Sada, kada je RS ugrozila opstanak BiH, Vučić kaže da nema ovlaštenja da se miješa u untarnja pitanja BiH. Prije nekoliko mjeseci jasno je izjavio da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da je garant opstanka Republike Srpske.

 

Dok je govorio da neće da se miješa po pitanju referenduma, Vučić je istakao da nikada nisu bili bliži sa vlastima iz RS.

 

“Bilo šta što se tiče unutrašnjih pitanja Republike Srpske i BiH to nisu moja ovlaštenja, a sa druge strane, sve što mislim reći, reći ću mojim prijateljima iz Srpske, ali to je naša stvar i rekao bih to je naš politički dio. Mislim da mi nikada nismo bili bliži i da današnja manifestacija u Gradini pokazuje koliko smo ujedinjeni i koliko smo zajedno. Neko misli da time stvara zlu krv ili pravi sukobe, ali od tog posla nema ništa, ne pada nam na pamet”, poručio je Vučić.

 

U prijevodu ovo znači da Srbija podržava održavanje referenduma u RS, a to dalje znači da će Milorad Dodik ići do kraja.

 

Izvor: Saff.ba

(48)

Uzaludna nada naivnih Bošnjaka: Aleksandar Vučić poručio da se neće miješati po pitanju referenduma u RS

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-