UPRKOS SKANDALU I NAJAVI SMJENE: Osuđeni zločinac Enver Zornić, uz odobrenje Vlade KS, zapošljava u “Toplane” 20-ak novih radnika!?

Izvori iz “Toplana” otkrivaju da je diektor Enver Zornić već riješio problem radno mjesto “vozač, pratilac” koje bi trebao preuzeti Izet Tinjak, ratni suradnik direktora Zornića, pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog zločina nad hrvatskim i srpskim civilima u naselju Hrasno tokom 1992. i 1992. godine. I Tinjak je, kako smo već pisali, član Socijaldemokratske partije BiH.

 

 

Enver Zornić, direktor “Toplana Sarajevo”, čiju smjenu zbog zločina koje je počinio i zbog kojih je osuđen tokom rata tražila Vlada Kantona, kao i SDP BiH koji ga je imenovao, uprkos svemu, i dalje ostaje na funkciji direktora sa koje, očito, ne namjerava odstupiti. O tome svjedoči i javni oglas kojeg je raspisan danas (3.oktobra) a kojim “Toplane” traže osamnaest radnika za prijem u radni odnos. “Toplanama” su prijeko potrebni radnici različitih profila, od vozača i kafe-kuharice, do tehničara i inženjera. Većina radnika koje “Toplane” traže na konkursu radit će na određeno vrijeme u trajanju od godinu dana, dok će ostali raditi na “određeno” u dužini šest mjeseci.

 

 

Podsjetimo smjenu direktora “Toplana” Enver Zornića, pored SDP-A BiH najavljivali su i premijer Kantona Edin Forto, te premijer iz sjene (to jest dubokog mraka) Elmedin Konaković. Pa, ipak, raspisavanje konkursa i zapošljavanje novih dvadesetak novih radnika u “Toplanama” odobrila je Vlada Kantona Sarajevo, odnosno suglasnost je dalo Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture (ministar je Srđan Mandić iz Naše stranke) koje je to učinilo rješenjem od 2. oktobra 2019.

 

Inače, izvori iz “Toplana” otkrivaju da je diektor Enver Zornić već riješio problem radno mjesto “vozač, pratilac” koje bi trebao preuzeti Izet Tinjak, ratni suradnik direktora Zornića, pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog zločina nad hrvatskim i srpskim civilima u naselju Hrasno tokom 1992. i 1992. godine. I Tinjak je, kako smo već pisali, član Socijaldemokratske partije BiH.

 

(SB)

(491)

UPRKOS SKANDALU I NAJAVI SMJENE: Osuđeni zločinac Enver Zornić, uz odobrenje Vlade KS, zapošljava u “Toplane” 20-ak novih radnika!?

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-