UDRUŽENI PR PODUHVAT: “Predsjednici SNSD-a i NiP-a, Milorad Dodik i Elmedin Konaković, danas su…”

(…) udruženim PR poduhvatom pokušali da opravdaju skandaloznu odluku o izdvajanju 70 miliona KM za kupovinu zgrade UIO u Banjoj Luci, saopćeno je iz SDA.

 

 

“U očigledno sinhronizovanim izjavama, ovaj dvojac posegnuo je za neistinama i optužbama na račun SDA. Zanimljivo je da im je problem isključivo reakcija SDA, iako su na sličan način reagirale gotovo sve probosanske stranke, opozicija u entitetu RS, nevladine organizacije, mediji… Naš bi narod rekao: pametnome dosta.

 

 

Nijedna neistina, optužba, manipulacija i uvreda koje su sadržane u reakcijama Dodika i Konakovića, neće moći skrenuti pažnju sa činjenica i suštine.

 

 

 

 

Suština je da je Dodik godinama pokušavao isposlovati da UIO kupi isključivo zgradu u vlasništvu njegovog kuma Mileta Radišića u Banjoj Luci. Godinama ga je u tom naumu SDA sprečavala, ali mu je Trojka izašla u susret i to u jeku njegovog najžešćeg napada na ustavni poredak BiH. Zbog toga je Trojka danas dobila i javne pohvale od Dodika, koje su, istini za volju, svojom servilnošću i zaslužili.

 

 

Dok ostali iz Trojke šute, Elmedin Konaković čak pokušava opravdati ispunjavanje Dodikovih poslovnih želja, pretvarajući se da kao ne zna o kojoj konkretnoj zgradi je riječ. U prepoznatljivom manipulativnom stilu on poziva NVO da prate „transparentnost procesa kupovine zgrade“, iako iste te organizacije godinama upozoravaju na sumnjive pokušaje kupovine Radišićeve zgrade”, navode iz SDA.

 

 

Dodik-Konaković: Naći mehanizme kako ne bi bilo zastoja o bilo čemu | Visoko.ba

 

 

Uz pokušaj spašavanja Dodika od sankcija, dodaju, stvaranjem lažnog narativa o kooperativnosti na evropskom putu, „kumova zgrada“ je za sada jedini konkretan rezultat sastanka Trojke-SNSD-a i HDZ-a održanog u Sarajevu.

 

 

“Što se tiče Dodikovih uvreda upućenih predsjedniku Izetbegoviću, od čovjeka koji psuje genocid, ezan naziva arlaukanjem, konstantno vrijeđa Bošnjake i Islamsku zajednicu, ništa drugo i nije bilo za očekivati. Nevaspitanje i primitivizam koji se ponesu iz kuće, očigledno su neizlječivi”, navodi se u saopćenju iz SDA.

 

 

Konakovic-Dodik: Harmonize Laws on foreign Affairs - Sarajevo Times

(SB)

(1127)

UDRUŽENI PR PODUHVAT: “Predsjednici SNSD-a i NiP-a, Milorad Dodik i Elmedin Konaković, danas su…”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-