UDARNA VIJEST: Saudijski kralj financirao Netanyahuovu izbornu kampanju!

Koliko god Izrael pokušava skriti svoje “prljavo rublje” ono prije ili kasnije dospije do javnosti. Ovaj put riječ je o nevjerojatnom skandalu, koji razotkriva pravo lice i naličje vladavine psihopata.

 

 

Ako ste se pitali zbog čega izraelski premijer spašava teroriste Islamske države, te zašto ih besplatno liječi i često posjećuje u bolnicama, jedan od odgovora je, zato što se pokušava odužiti saudijskoj kraljevskoj obitelji koja financira i organizira IS i koja je financirala izbornu kampanju Benjamina Netanyahua tijekom 2015. godine s vrtoglavih 80 milijuna dolara. 

 

Isaac Hertzog parlamentarac laburističke stranke u Knessetu, je razotkrio podatke iz Panamskih dokumenata u kojima se jasno vidi kako je saudijski kralj Salman bin Abdulaziz financirao izbornu kampanju izraelskog premijera s 80 milijuna dolara koji su preko sirijsko-španjolskog posrednika Eyad Kayalija došli do Netanyahua u ožujku 2015.

 

Pitamo se bi li Netanyahu pobijedo na izborima da nije imao 80 milijuna dolara saudijske pomoći?

Pitamo se bi li Netanyahu pobijedo na izborima da nije imao 80 milijuna dolara saudijske pomoći?

 

Novac je u biti Kayali uplatio na račune koji se nalaze na Britanskim djevičanskim otocima a čiji je vlasnik izraelski milijarder Teddy Sagi, koji je nakon toga prebacio istu sumu na račune Netanyahuove izborne fondacije.

 

Tijekom travnja ove godine, izraelski premijer je, na isti način dobio dodatnih 11,5 milijuna dolara iako je izborna kampanja odavno završila.

 

S druge strane, Netanyahu je tijekom ožujka 2016. izjavio kako se odnosi Izraela s okolnim arapskim državama “dramatično pogoršavaju” unatoč činjenici o zakulisnim bliskim vezama s najvažnijom i najbogatijom arapskom silom na Bliskom istoku, točnije s kraljevinom Saudijskom Arabijom. Također je poznato kako je izraelski ministar obrane, Moshe Ya’alon tijekom veljače 2016. otvorio direktne kanale komunikacije između Izraela i arapskih država. Uzimajući u obzir sve navedene informacije, čini se da psihopate na užarenom Bliskom istoku igraju igru koja uopće nema veze s onim što mi vidimo i čujemo po korumpiranim medijima.

 

Nakon što je saudijski kralj uplatio 11,5 milijuna dolara na račun izraleskog premijera, izraelski ministar obrane se otvoreno rukuje sa saudijskim princem iako je tvrdio da takvo što ne može napraviti zbog osjetljive političke situacije na Bliskom istoku.

Nakon što je saudijski kralj uplatio 80 milijuna dolara na račun izraleskog premijera, izraelski ministar obrane se otvoreno rukuje sa saudijskim princem iako je tvrdio da takvo što ne može napraviti zbog osjetljive političke situacije na Bliskom istoku.

 

Da je naš zaključak i te kako ozbiljan potvrđuje izjava Moshe Ya’alona u kojoj stoji kako se nije mogao rukovati s arapskim političkim sugovornicima zbog “osjetljive političke realnosti”. Nakon što je saudijska uplata legla na izraelske račune u znak potpore “Bibijevoj kampanji”, Moshe Ya’alon se sastao i rukovao sa saudjskim princem Turki bin Faisal al-Saudom.

 

Jerusalem Post je otkrio da Izrael ne želi više biti izolirana država na Biskom istoku te da je toj državi u primarnom cilju zbližavanje s državama u Perzijskom zaljevu i uspostava odnosa s Abu Dhabijem. Riyadh je također otkrio sve bliže vojne veze s Izraelom, a njihovo zajedničko djelovanje se najbolje vidi u domeni “održavanja” IS-a i njihovih terorista. Početkom travnja Sheikh Naim Qassem, zamjenik Hezbollaha je izjavio da Izrael potajno obučava saudijske oficire, te da obje države održavaju bliske vojne kontakte na svim razinama.

 

Autor: Ljubica Šaran / Matrix World

(12)

UDARNA VIJEST: Saudijski kralj financirao Netanyahuovu izbornu kampanju!

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-