U Ukrajinu stiglo moćno Britansko oružje: “Bez milosti prema neprijatelju”

“Prvi MLRS M270 su stigli”, napisao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov.

 

 

Ukrajinske vlasti priopćile su u petak da su primile prvu isporuku sofisticiranog sustava višecijevnog bacača raketa, čime je obogaćen topnički arsenal dugog dometa koji je osigurao zapad.

 

 

“Prvi MLRS M270 su stigli”, napisao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov na društvenim mrežama i dodao: “Bez milosti prema neprijatelju”.

 

 

Rusija je 24. veljače pokrenula invaziju na Ukrajinu.

 

 

London je najavio u lipnju isporuku raketnih sustava M270 MLRS dometa 80 kilometara, uz američke precizne raketne sustave HIMARS istog dometa koje je poslao Washington.

 

Moskva ne prestaje upozoravati zapadne zemlje da ne šalju oružje dugog dometa Kijevu.

 

 

Isporuka HIMARS-a Ukrajini dala je poticaj njenim snagama posljednjih tjedana i mogla bi pomoći u usporavanju ruskog napredovanja, kažu vojni stručnjaci.

 

 

Od sredine lipnja, Ukrajina je HIMARS-om uništila više od 20 važnih ruskih skladišta streljiva i zapovjednih mjesta, prethodno predaleko od crte bojišnice da bi do njih mogli doći tradicionalni projektili.

 

 

Ali ovo novo oružje također nije čudotvorno rješenje, upozoravaju stručnjaci, koji ističu da će biti potrebno više oružja i radarskih sustava koji će se koristiti zajedno kako bi se porazili Rusi.

 

 

<p>Raketni sustav M270</p>

Raketni sustav M270

 

(HINA)

(798)

U Ukrajinu stiglo moćno Britansko oružje: “Bez milosti prema neprijatelju”

| Slider, Tehnologija, Vijesti |
About The Author
-