U ovom gradiću otvara se najveći zabavni park na Balkanu? Bračni par pravi ogromni roller coaster, specijalnu zonu…

Riječ je o najvećem zabavnom parku u ovom dijelu Evrope koji će se nalaziti na Malinjaku (MZ Turija), a investitor je izvjesna kompanija Farrag Fun World sa Kipra…

 

 

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić prije nekoliko dana je putem društvene mreže Facebook svojim pratiteljima otkrio da je jedan projekat u povojima.

 

– Mislili smo ne govoriti o ovome dok ne obavimo svoj dio posla. Fenomenalna ideja uz podršku Vlade TK (ne finansijsku!) ima realne šanse da uspije. Zainteresirani investitori su objavili svoje namjere a mi obećavamo da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ideja ugleda svjetlo dana – napisao je Delić, te podijelio link na FB stranicu Magic Land Bosnia and Herzegovina.

 

edin-delic-zabavni-park

 

Riječ je o najvećem zabavnom parku u ovom dijelu Evrope koji će se nalaziti na Malinjaku (MZ Turija), a investitor je izvjesna kompanija Farrag Fun World sa Kipra.

 

malinjak-lukavac

Lokacija na kojoj bi mogao biti izgrađen zabavni park

 

 

Istraživanjem je portal sodalive.ba uspio pronaći šture informacije, a park bi prema najavama investitora trebao sadržavati:

 

Ogroman Roller Coaster
Dvoranu za kuglanje sa 16 staza i 4 staze za VIP
Karting za djecu i odrasle
Više od 40 različitih sprava za zabavu
Više od 50 sprava za djecu
Ogromno dječije igralište
Rođendanska dvorana
Specijalna zona “Dobrodošli u budućnost” koja uključuje VR i veliki broj lasera
Mnoštvo restorana i trgovina

 

Vlasnici ove kompanije su Mohamed Farrag i njegova supruga Fatima Nouhaily Farrag i dolaze iz Libana.

 

mohamed-fatima-nouhaily-farrag

 

Novinari lokalnog portala SodaLive pokušali su saznati više informacija o ovom dvojcu, ali bez uspjeha, jer na internetu ne postoji nikakav trag o poslovanju ili uspješno obavljenom projektu.

 

Sve što se može pronaći je na Facebooku, na kojem se uglavnom nalaze fotografije ovog para, dok je stranica zabavnog parka na Malinjaku pod nazivom “Magic Land Bosnia and Herzegovina” osnovana 4. novembra 2019. godine.

 

Ipak, načelnik Delić je poslao pismo namjere ovom paru koje objavljujemo u nastavku.

 

edin-delic-zabavni-park-1

 

Nakon očišćenog jezera Modrac savremenim anfibijama, tri nova ulaza i kružna toka u gradu, savremene pješačke zone, fabrike vode za piće, čistog zraka, zaustavljanja odlaska mladih i zapošljavanja stranačkih kadrova, došlo je vrijeme i za zabavu, piše SodaLive.

 

(sodalive.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

(547)

U ovom gradiću otvara se najveći zabavni park na Balkanu? Bračni par pravi ogromni roller coaster, specijalnu zonu…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-