U Bijeljini muškarac urinirao po džamiji, drugi ga snimao i psovao muslimanima…

Na društvenim mrežama se jučer pojavio snimak skrnavljenja Dašnica džamije u Bijeljini.

 

 

Na snimku, za koji nije utvrđeno kada je nastao, vidi se kako su nepoznate osobe oskrnavile džamiju koja je u fazi obnove. Jedan od njih urinirao po fasadi džamije, dok se čuje na snimku kako je druga osoba izrekla psovke upućene muslimanima.

 

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina obavijestio je javnost kako će snimak predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

 

 

U saopćenju za javnost, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina naveo je da najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

 

 

– Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela – rekao je Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

 

 

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

 

 

– Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo – poručio je Gradaščević.

 

 


(Press)

(125)

U Bijeljini muškarac urinirao po džamiji, drugi ga snimao i psovao muslimanima…

About The Author
-