TUŽILAŠTVO BiH TVRDI DA RADOVAN VIŠKOVIĆ LAŽE: “Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore…”

I čovjek je rekao, ove mašine, kako ih zdravstveni radnici vole da nazovu, ne odgovaraju i nisu za liječenje pacijenata. Zato ih nismo ni uzeli, neko je drugi donio odluku i uzeo ih, ali to je njihovo pravo – izjavio je Višković…

 

 

Po nalogu tima Tužilaštva BiH i izdatoj naredbi Suda, izvršeni su pretresi i izuzimanje dokumentacije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i Sarajevu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Izuzeta dokumentcija relevantna za predmet bit će pregledana i analizirana, kazali su.

 

Također, Tužilaštvo BiH je vršilo provjeru informacija koje su se pojavile u medijima, a u kojima se navodi da su vlastima u RS nuđeni predmetni respiratori, čija je kupovina odbijena.

 

Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore oznake ACM 812 A.

 

Tužilački tim nastavlja intenzivne aktivnosti i u narednim danima, navodi se u saopćenju.

 

U Republici Srpskoj nema nikakve afere o respiratorima, kazao je premijer Vlade manjeg bh. entiteta Radovan Višković.

 

 

– Ono što je u Federaciji BiH pod istragom, te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za sve i jedan respirator koji je nabavila RS i koje je platila, saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intezivnu njegu Univerzitetskog kliničkog centra – kazao je jučer Višković.

 

– I čovjek je rekao, ove mašine, kako ih zdravstveni radnici vole da nazovu, ne odgovaraju i nisu za liječenje pacijenata. Zato ih nismo ni uzeli, neko je drugi donio odluku i uzeo ih, ali to je njihovo pravo – izjavio je Višković.

 

(SB)

(448)

TUŽILAŠTVO BiH TVRDI DA RADOVAN VIŠKOVIĆ LAŽE: “Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore…”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-