TURKOVIĆ NAJAVLJUJE: “Tražit ćemo recipročne mjere Hrvatskoj”

Nesporna je činjenica da Hrvatska kao članica EU mora poštivati zajedničke stavove, ali se ne slažem sa činjenicom da se našim građanima zabrani i tranzit kroz Hrvatsku. Ovo čim prije jer Hrvatska ima mnogo veći broj novozaraženih koronavirusom, a značajno manje provodi testiranje, poručila je Turković..

 

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković reagovala je na informaciju da je na graničnom prelazu Doljani putnicima iz Bosne i Hercegovine onemogućen tranzitni prelazak kroz Republiku Hrvatsku prema Neumu, poručivši kako će već sutra predložiti reciprocitet, javlja Anadolu Agency (AA).

 

“Referišući se na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet”, poručila je Turković, te dodala:

 

 

“Naime, mišljenja sam da je nesporna činjenica da Hrvatska kao članica EU mora poštivati zajedničke stavove, ali se ne slažem sa činjenicom da se našim građanima zabrani i tranzit kroz Hrvatsku. Ovo čim prije jer Hrvatska ima mnogo veći broj novozraženih koronavirusom, a značajno manje provodi testiranje.”

 

Naglasila je kako joj nije poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, te poručila:

 

“Poznat je naš pozitivan odnos prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vremenima koja su do jučer za nas bila nepoznata, a to je vrijeme pandemije.”

 

(Fokus.ba)

(123)

TURKOVIĆ NAJAVLJUJE: “Tražit ćemo recipročne mjere Hrvatskoj”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-