Trogodišnja djevojčica bori se sa život: U saobraćajnoj nesreći poginuli su joj otac, majka i brat

Stravična nesreća dogodila se u subotu oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 kod mjesta Buna, blizu Mostara.

 

 

Četiri osobe smrtno su stradale, a četiri teško povrijeđene u tragediji koja je potresla Hercegovinu.

 

 

Smrtno su stradali B. K. (35), M. K. (34) i R. K. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5.

 

 

Trogodišnja djevojčica čiji su roditelji i brat smrtno stradali zadobila je teže tjelesne povrede koje su opasne po život, potvrđeno je iz SKB Mostar.

 

 

U nesreći koja je obilježila subotu učestvovala su četiri automobila, a saobraćaj je bio zatvoren gotovo pet sati.

 

 

Nakon uviđaja kojim je rukovodila dežurna tužiteljica, promet je pušten, a automobili su prebačeni u krug MUP-a u Mostaru zbog daljeg vještačenja.

 

 

U automobilu Renault Scenic poginula su tri člana porodice Krstić

U automobilu Renault Scenic poginula su tri člana porodice Krstić

 

 

Informaciju o smrti porodice Krstić uz izraze tuge je objavila “Zajednica žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina” čija je članica bila supruga i majka porodice.

 

 

“S neizmjernom tugom i boli javljamo da je tragično preminula naša članica Marijana Krstić zajedno sa svojim suprugom i sinom. Marijana je bila dugogodišnja istaknuta članica HDZ-a BiH TO Ortiješ i ostavila neizbrisiv trag u svome radu i djelovanju.Obitelji izražavamo iskrenu sućut. Počivali u miru Božjem”, stoji u objavi zajednice žena Kraljica Katarina.

 

 

Kako saznajemo u alkoholiziranom stanju su se utrkivali M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u Mercedesu kojem je izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi.

 

 

Vozila dovezena u krug MUP-a HNK (Foto: G. Š./Klix.ba)

Vozila dovezena u krug MUP-a HNK (Foto: G. Š./Klix.ba)

 

 

Smrtno je stradao i hercegovački biznismen Mate Primorac iz Čitluka koji je upravljao vozilom BMW-om, a koji se tom prilikom s prijateljem vraćao s jednog krštenja.

 

 

Koliko su brzo vozili govori najbolje prizor automobila koji su nakon nesreće potpuno devastirani i nad njima će se vršiti vještačenje danima u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće

 

 

Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala usmrtili gotovo čitavu porodicu koja je putovala iz suprotnog smjera.

 

 

U automobilu Renault Scenic je od posljedica nesreće smrtno stradao bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom, dok im je trogodišnja kćerka zadobila po život opasne povrede i ljekari u mostarskoj bolnici joj se bore za život. Teške tjelesne povrede zadobili su i putnici iz vozila “BMW” L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998).

 

 

Foto: G. Š./Klix.ba

Foto: G. Š./Klix.ba

 

 

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

 

 

Tijela nastradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, te će se po nalogu tužiteljstva raditi obdukcija, dok su sva vozila prevezena u krug MUP-a HNK u Mostaru te će se nad njima provesti detaljno vještačenje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se dogodila stravična nesreća koja je Hercegovinu zavila u crnu.

(610)

Trogodišnja djevojčica bori se sa život: U saobraćajnoj nesreći poginuli su joj otac, majka i brat

About The Author
-