TRI LOŠA UBIŠE MILOŠA: Terorizam u Beogradu, ili na šta spade kuća Jugovića!?

Napadač je u subotu oko 11 sati iz samostrela pogodio u vrat pripadnika žandarmerije koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu. Napadač na policajca, koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu, je konvertit koji je uzeo ime Salahudin, objavio je u subotu ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

 

 

 

“Utvrđeno je da je osoba koja je izvršila teroristički napad Miloš Žujović (25), vjerskog imena Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je otišao živjeti u Novi Pazar”, rekao je Dačić

 

 

Kako pišu srbijanski mediji, napadač je u Novom Pazaru radio kao dostavljač. Susjedi su ga viđali s jednom ženom, koja mu je vjerojatno bila supruga. Pišu kako su se malo družili sa susjedima, a posljednjih nekoliko dana nisu bili u stanu, kojeg su unajmljivali.

 

 

“Iskreno, šutjeli su, pozdravljali su se, živjeli su svoj život, nikad ne bih pomislio da je on sposoban ovako nešto napraviti, znam da je radio u kurirskoj službi kao dostavljač hrane”, rekao je šokirani susjed.

 

 

Napadač je u subotu oko 11 sati iz samostrela pogodio u vrat pripadnika žandarmerije koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu. Muškarac je više puta prilazio policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično, a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije umro.

 

 

Ranjeni policajac operiran je i izvan je životne opasnosti. Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je došlo do “pokušaja terorističkog napada u blizini izraelskog veleposlanstva u Beogradu”.

 

 

” Veleposlanstvo je zatvoreno i niti jedan zaposlenik veleposlanstva nije ozlijeđen. Okolnosti slučaja se istražuju”, stoji u priopćenju.

 

 

Dačić je dodao da će policija provesti pretrese na više lokacija. Dodao je i da su sve snage na najvišem stupnju pripravnosti. Ranije je rekao da postoje indicije da je napad povezan s vehabijskom pokretom.

 

 

Igor Despotović koji je uhapšen zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem napadačem na žandara kod ambasade Izraela u Beogradu, u aprilu je osuđen za podsticanje na izvršenje terorističkih dela.

 

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je napad u kojem je muškarac policajca pogodio samostrelom u subotu ujutro, pred ambasadom Izraela u Beogradu.

 

 

Vučić je pohvalio pripadnika srpske Žandarmerije koji je bio na dužnosti i potvrdio da je stabilno nakon napada.

 

 

Pojasnio je kako će ozlijeđeni policajac Miloš Jevremović biti odlikovan čim izađe iz bolnice te je čestitao svima u policiji koji su sudjelovali u ovoj akciji. Objasnio je daljnji slijed akcije.

 

 

Ljudski.ba je i ranije pisao o apsurdima u srbijanskom društvu, Nemamo namjeru da branimo one koji su izvršili teroristički napad kojeg treba oštro osuditi, ali je potreba ukazati na novo nenormalno.

 

 

Naravno, da vlast u Srbiji u prvi plan svjesno stavlja ime Salaudin, koje ne postoji niti u jednom službenom dokumentu, a Miloša, kako je pravo ime teroristi, svjesno stavljaju u drug plan. Terorizam je ozbiljan problem kako u svijetu tako i na Balkanu, ali svojim načinom vladanja i ovakvim postupcima, predsjednik Srbije može izazvati samo veći jaz u društvu kojeg ne čine samo Srbi.

 

 

I tako dolazimo do onoga što današnja Srbija u stvari jeste. Da pojednostavimo – Miloš upucao Miloša, Miloš u samoodbrani ubio Miloša, a predsjednik Srbije najavio da će preživjelog Mloša odlikovati ordenm za hrabrost, najvjerovatnije ordenom kneza Miloša, onog istog Miloša Obilića koji postoji samo u srpskoj mitologiji.

 

 

Naime, utemeljitelji srpske kritičke istoriografije Ljubomir Kovačević i Ilarion Ruvarac počeli da se bave Kosovskom bitkom te utvrdili da se veći deo sadržaja epske poezije ne temelji na istorijskim podacima. Nije bilo kneževe večere, nisu postojali ni stari Jug Bogdan, ni majka Jugovića, ni devet braće Jugovića, ni Banović Strahinja, Toplica Milan i Kosančić Ivan, a ni Miloš Obilić. To su sve likovi iz predanja i deseteračkih pesama.Kad je u pitanju Obilić, Miodrag Popović u kapitalnoj studiji Vidovdan i časni krst piše: “Rani srpski dokumenti (do 1433) ne govore o carevom ubici, a srpska istoriografija, sve do današnjeg dana, nije identifikovala Miloša Obilića među srpskim feudalcima druge polovine XV veka. (…) Numizmatičar Sergije Dimitrijević nije pronašao nijedan komad starog srpskog novca sa Miloševim likom.” Dakle, biće da se radi o izmišljenoj ličnosti. Poezija nije istorija, pa zato većina pesničkih likova nisu istorijske ličnosti, što i sama riječ kaže.

 

 

Dakle, da parafraziramo onu staru srpsku narodnu – Tri loša ubiše Miloša.

 

 

Na šta spade kuća Jugovića…

 

(Ljudski,ba)

(348)

TRI LOŠA UBIŠE MILOŠA: Terorizam u Beogradu, ili na šta spade kuća Jugovića!?

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-