TRI GODINE ZATVORA ZA KRŠENJE NAREDBE O IZOLACIJI: Tokom vanrednog stanja stariji od 65 godina da ostanu u kućama!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odlučeno da na teritoriji cele zemlje bude proglašeno vanredno stanje i dodao da će biti ograničeno kretanje starijih od 65 godina kao i da će biti obustavljena nastava u školama i fakultetima a biće zatvoreni i vrtići.

 

 

Vučić je u Palati Srbija rekao da je pred državom borba za “naše roditelje i starije”, osobe koji su najveća meta napada korona virusa i da je zbog toga odlučeno da penzioneri i stariji od 65 godina moraju da u narednom periodu ostanu u svojim kućama.

 

“Naredna tri dana ćemo proveravati i ako kršenja budu veća od 0,1 ili 0,2 odsto moraćemo da donesemo obavezujuću odluku da svi ostanu u svojim kućama i dvorištima. To je najdisciplinovaji deo stanovništva i molim ih kao Boga da poslušaju jer ovo radimo zbog njih”, rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od ponedeljka pripadnici Vojske Srbije čuvati bolnice a da će policija sprovoditi naredbu o izolaciji zaraženih.

 

“Policija će da sprovodi naredbu o izolaciji. Ko prekrši izolaciju, dobiće do tri godine zatvora”, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

 

On je rekao da će pripadnici Vojske Srbije obezbedjivati bolnice i da u njih neće moći da ulazi “ko hoće”.

 

Vučić je rekao da će, osim Kinezima, ostalim državljanima zemalja u kojima su žarišta virusa biti zabranjivan ulazak u Srbiju bez izolacije, čak i ako nemaju simptome virusa.

 

“Ovo radimo da bismo spasili i sačuvali zemlju”, rekao je on.

 

 

Zatvor za kršenje

 

– Tražio sam od predsednika Sija da nam pošalje najbolje lekare. Od sutra će bolnice u kojima se leče oboleli od koronavirusa čuvati vojska. Onaj ko bude prekršio naredbu o izolaciji, dobiće tri godine zatvora. Takav je zakon oduvek, ja vas samo podsećam na te mere. Ne možemo da zabranimo ulazak srpskih državljana u zemlju, ali svim drugima je obavezan karantin 14 dana. Oni koji dolaze iz žarišta, čak iako nemaju nikakve simptome, idu 28 dana u izolaciju. Samo Kinezima nije zabranjen ulazak, njih ćemo da molimo da dođu da nam pomognu – naglasio je Vučić.

 

On je rekao da će školski program biti emitovan preko televizijskih kanala i da škole verovatno neće biti otvorene do kraja godine.

 

U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa, rekao je Vučić i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih.

 

Kako je rekao, ovog sekunda imamo vanredno stanje na teritoriji cele Srbije, a odmah posle večerašnjeg obraćanja i objave u Službenom glasniku uslediće sednica vlade, na kojoj će biti doneta uredba o merama za vreme vanrednog stanja.

 

“Doneli smo tu odluku ne lako, pošto se takva odluka donosi u izuzetnim i posebno kriznim situacijama”, kazao je Vučić.

 

Dodaje da je danas i najgori dan za Evropu, verovatno od Drugog svetskog rata i da je u Italiji umrlo 368 ljudi, u Sspaniji gotovo 200, a u drugim se dramatično povećava broj umrlih.

 

“Ali nema nikakve sumnje da u danima koji dolaze da ćemo se sa tim suočiti”, rekao je Vučić dodajući da će se nada da rast takvih slučajeva neće biti kao u evropskim zemljama zbog čega će biti preduzete najteže mere.

 

Vucić podseća da je Srbija prošla kroz teške krize, kroz užasnu ekonomsku krizu pošot smo bili na korak do bankrotstva i da to danas ljudima izgleda kao pesma, ali da nije bilo lako i da smo sada bili jedna od dve zemlje u EVropi sa najvećim rastom.

 

Predsednik dodaje da smo prošli i kroz tešku sitauciju po pitanmu KiM, migranata, Srebrenica…

 

“Ovo će za nas biti najteža bitka za naš narod bitka za naše stare i bolesne, oni su oni su meta ovog žestoko napada. Moramo da čuvamo sve ali su oni pre svega meta ovog žestoko napada”, dodao je Vučić.

 

(Kurirr.rs / Ag)

(195)

TRI GODINE ZATVORA ZA KRŠENJE NAREDBE O IZOLACIJI: Tokom vanrednog stanja stariji od 65 godina da ostanu u kućama!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-