Totalni slom armije ‘Z‘: Moral je na nuli, traje opća panika, helikopteri love brojne dezertere!

Ukrajinske procjene o broju poginulih okupatora u Ukrajini premašile su 50 tisuća ovoga tjedna…

 

 

Piše: Davor Krile

 

Rusija je rasporedila helikoptere i alate za potragu za bjeguncima u okupiranoj ukrajinskoj regiji oko Hersona pokušavajući zaustaviti vlastite vojnike u sve masovnijem bijegu.

 

 

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine objavio je, a prenio ugledni Newsweek, da su značajni ruski gubici i nespremnost za borbu pridonijeli pogoršanju moralnog i psihološkog stanja okupacijskih ruskih trupa te da je rapidno povećan broj dezertera.

 

 

“Na privremeno okupiranom teritoriju Hersonske oblasti, i to u području naselja Babenkivka Druga, neprijatelj je bio prisiljen rasporediti helikoptere i naoružanje za potragu za bjeguncima i njihovo vraćanje na borbene položaje”, stoji u objavi ukrajinskog glavnog stožera.

 

 

Pojasnili su da je kroz Kalančak, u pravcu privremeno okupiranog Krima, danima ranije zabilježeno intenzivno kretanje nenaoružanih ruskih vojnika.

 

 

Kalančak se nalazi u dijelu južne oblasti gdje se trenutačno odvija ukrajinska protuofenziva, piše Slobodna Dalmacija.

 

 

Ako se potvrdi, ukrajinsko izvješće daje plastičan uvid u stanje u ruskim vojnim redovima sedmoga mjeseca od početka agresije.

 

 

Već je u nedjelju britanska obavještajna služba na temelju svojih podataka dala procjenu kako je kriza morala i discipline u ruskim redovima na vrhuncu.

 

 

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva napisalo je da su problemi poput borbenog umora, velikoga broja žrtava i problema s plaćama među glavnim pritužbama ruskih vojnika.

 

 

image

Ukrajinske haubice oko Hersona

 

 

Ukrajinske procjene o broju poginulih okupatora u Ukrajini premašile su 50 tisuća ovoga tjedna.

 

 

Moskva je posljednji put vlastitu službenu procjenu o gubicima dala davnoga 25. ožujka, kad je ruski vojni zapovjednik rekao državnoj agenciji Tass da je 1351 ruski vojnik ubijen, a 3825 ranjeno.

 

 

Nedavna obavještajna izvješća s regrutacijskih pokušaja Rusa u Moldaviji bilježe katastrofu i masovno dezerterstvo.

 

 

Glavna obavještajna uprava ukrajinskog ministarstva obrane navela je u izvješću da čak i stanovnici Pridnjestrovlja odbijaju potpisati ugovore s ruskom vojskom, unatoč obećanjima o visokim novčanim isplatama, socijalnim paketima i jeftinijim stambenim prostorima.

 

 

Dezerterstvo je uočeno ne samo među žiteljima Transninstrije, nego i u ruskim trupama na tom području, a zbog ograničenog broja raspoloživih kontingenata, Rusi ne raspolažu potrebnim resursima za traženje i povratak nestalih, piše Slobodna Dalmacija.

 

 

<p>Helikopteri sa slovom ‘Z‘ sad moraju loviti i vlastitu vojsku</p>

Helikopteri sa slovom ‘Z‘ sad moraju loviti i vlastitu vojsku

(1147)

Totalni slom armije ‘Z‘: Moral je na nuli, traje opća panika, helikopteri love brojne dezertere!

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-