TOČNO U PODNE, KOD ŽELJKA KOMŠIĆA: Biti ili ne biti za ljevicu u BiH, ali bez Naše stranke

Za danas u 12 sati, na inicijativu Demokratske fronte (DF), zakazan je sastanak kojem bi jedina tema trebalo da bude ujedinjenje ljevice u BiH.

 

Iz Naše stranke već je pripćeno da će ovaj sastanak biti održan bez njih.

 

Iz te stranke smatraju kako se prijedlog DF-a o ujedinjenju odnosi prije svega na stranke koje su nastale odlivom kadrova SDP-a, a to su DF i Građanski savez (GS).

 

Iz SDP-a, kao najveće stranke ljevice u Federaciji BiH, također je odbijen prijedlog lidera DF-a Željka Komšića prema kome bi do ujedinjenja trebalo da dođe na taj način da sve stranke ljevice budu ukinute, a od njih da bude stvorena nova stranka, sa potpuno novim imenom i novim rukovodstvom.

 

S obzirom na sve navedeno, malo je vjerovatno da će danas uopće biti povedeni ozbiljni razgovori o ujedinjenju ljevice, ali moglo bi se dogoditi da počne dogovor o zajedničkim kandidatima lijevo orijentiranih stranaka na predstojećim izborima.

 

U ovakvim razgovorima učestvovali bi i predstavnici Naše stranke, iz koje su poručili kako ozbiljno računaju na SDP i DF za saradnju uoči predstojećih oktobarskih izbora.

 

(SB / BHRT)

(121)

TOČNO U PODNE, KOD ŽELJKA KOMŠIĆA: Biti ili ne biti za ljevicu u BiH, ali bez Naše stranke

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-