TEŽAK UDARAC DRAGANU ČOVIĆU: Formiran “Hrvatski pokret za Središnju Bosnu”

Tri opozicione stranke s hrvatskim predznakom, HDZ 1990, HSP BiH i HS BiH, postigle su dogovor i usuglasile principe oko zajedničkog nastupa na predstojećim Općim izborima 2018. godine.

 

Zajednički nastup je dogovoren za Srednjobosansku županiju pod nazivom:Hrvatski pokret za Središnju Bosnu.

 

“Vrijeme je da zajedno promijenimo dosadašnje modele stranačkog upravljanja i vladanja Hrvatima Središnje Bosne pod čijom vlašću Hrvati nestaju. Umjesto dirigirane politike, lažnih obećanja, poslušnosti, podobnosti, mržnje, isključivosti, sijanja straha, neprihvaćanja kritike, konkurencije i drugačijeg mišljenja želimo Hrvatskim pokretom za Središnju Bosnu dati narodu novu nadu, dati narodu slobodu i vlast koja se se temeljiti na znanju, dijalogu, toleranciji i poštivanju ljudskog dostojanstva”, navodi se u zajedničkom saopenju tri stranke.

 

Hrvatski pokret za Središnju Bosnu poziva Hrvatske branitelje, stradalnike domovinskog rata, studente, radnike, mlade osobe, intelektualce i znanstvenike, gospodarstvenike, vjerske dužnosnike, socijalno ugrožene osobe koje su isključene iz društva i sve druge koji žele da Hrvate Središnje Bosne predstavljaju istinski domoljubi koje će odlikovati poštenje, rad, znanje i odgovornost da se priključe Hrvatskom pokretu i da zajedno odgovorimo ovim teškim vremenima u kojima se i Hrvatski narod našao vođen dosadašnjom poslušničkom i bahatom politikom, stoji u zajedničkom priopćenju Slavena Kraljevića, Ivice Bilića i Ante Bilića predsjednika Županijskih organizacija HSP BiH, HS BiH i HDZ 1990.

(2085)

TEŽAK UDARAC DRAGANU ČOVIĆU: Formiran “Hrvatski pokret za Središnju Bosnu”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-