TEŠKE OPTUŽNE NA RAČUN GRADONAČELNIKA ZENICE: “Kasumović je lovac u mutnom, blokira pomoć bolnici”

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kritizirao je danas odnos gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića prema Kantonalnoj bolnici u tom gradu.

 

 

 

“Fuad Kasumović se našao da kritizira Vladu FBiH, jer smo izdvojili 30 miliona KM kliničkim centrima. Naravno, Kasumović nije našao za shodno da kaže da smo i svim kantonima, općinama i gradovima odlučili uputiti pomoć od 21,5 milion, a to obuhvata i Zenicu i ZDK”, upozorio je premijer Novalić u reagiranju na kritike Kasumovića.

 

 

Premijer Novalić naglasio je da gradonačelnik Kasumović u svom pismu nije rekao ni zašto već dvije godine blokira projekte vrijedne ukupno 19 miliona za Kantonalnu bolnicu u Zenici.

 

 

“Ti su projekti blokirani zato što Kasumović odbija staviti svoj potpis, a i to radi, jer pokušava oduzeti zemljište Kantonalnoj bolnici u Zenici. Dok su se odgovorni ljudi spremali za ovu situaciju, Kasumović je, također, kočio usvajanje budžeta i, faktički, sprečavao svoj grad da se pripremi za krizu”, naveo je Novalić.

 

 

Dodao je da Kasumović stoga ne može da drži nikakve lekcije Vladi FBiH, koja ovih dana neprestano radi.

 

 

Novalić je pozvao građane da uporede iznose kojima pomaže Vlada FBiH s onima koje izdvaja Vlada RS pa će im biti jasno.

 

 

“Vlada FBiH pomaže i i dalje će pomagati Zenici i ZDK, jer je to naša obaveza. Što se tiče Kasumovića, to je jedan lovac u mutnom i prokazani politikant, koji čak i u vrijeme krize samo razmišlja o tome kako da otme neko zemljište, čak i bolnici.

 

 

Takvim ljudima ne možete vjerovati”, zaključio je premijer Novalić u svom reagiranju.

 

 

(SB/Hayat.ba)

(567)

TEŠKE OPTUŽNE NA RAČUN GRADONAČELNIKA ZENICE: “Kasumović je lovac u mutnom, blokira pomoć bolnici”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-