Terorizam u Crvenom moru! Huti oteli brod, članovi posade i sa Balkana…

Pobunjenička skupina bliska Teheranu napada Izrael i raketama dugog dometa te dronovima, u znak solidarnosti s Hamasom…

 

 

 

Izrael je u nedjelju objavio da su jemenski hutisti zaplijenili britanski teretni brod kojim upravlja japanska tvrtka, opisavši taj incident „iranskim činom terorizma” s posljedicama za međunarodnu pomorsku sigurnost.

 

 

Hutisti, pobunjenička skupina bliska Teheranu, napadaju Izrael raketama dugog dometa i dronovima, u znak solidarnosti s palestinskim militantnim pokretom Hamas.

 

 

Čelnik hutista je prošli tjedan najavio da će njihove snage i dalje napadati Izrael te da bi mete mogli postati izraelski brodovi u Crvenom moru i tjesnacu Bab al-Mandeb.

 

 

 

 Huti oteli brod pun civila u Crvenom moru

 

 

 

Ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua objavio je kako je otet neimenovani brod, naglasivši kako nije u vlasništvu niti pod upravljanjem Izraela, kao i da na njemu nema izraelskih državljana.

 

 

Prema neslužbenih informacijama HRT-a, među 25 članova posade moglo bi biti i državljana Hrvatske, Bugarske, Ukrajine, Filipina i Meksika.

 

 

Hutisti su u nedjelju ponovno upozorili da će ciljati „sve brodove” povezane s Izraelom. Jahja Sarea, njihov vojni glasnogovornik, na Twitteru je rekao kako je to odgovor na „izraelsko-američku agresiju” te da to podrazumijeva brodove koji plove pod izraelskom zastavom ili njima upravljaju izraelske tvrtke.

 

 

Sarea je pozvao države da ne dopuste svojim državljanima da rade na tim brodovima, kao i da prekinu surađivati s njima.

 

 

 

(Jutarnji list)

(125)

Terorizam u Crvenom moru! Huti oteli brod, članovi posade i sa Balkana…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-