TEGELTIJA PORUČIO DA IMA DOVOLJNO SREDSTAVA ZA PONAVLJANJE IZBORA U SREBRENICI I DOBOJU: “Besmisleni pokušaji predsjednika CIK-a…”

Kod građana Srebrenice i Doboja stvara se osjećaj neizvjesnosti kroz pokušaj da se uvuku u bespotrebna politička prepucavanja, naglasio je Tegeltija.

 

 

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da “ne postoji nikakav osnov, niti razlog za odgađanje ili neodržavanje ponovljenih izbora u Doboju i Srebrenici na pojedinim biračkim mjestima kako je to u javnosti iznio predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar”.

 

 

Za održavanje ponovljenih izbora na pojedinim biračkim mjestima u Srebrenici i Doboju postoji dovoljno sredstava, poručio je Tegeltija.

 

 

 

 

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bakalara da će raspisivanje ponovljenih izbora u Srebrenici i Doboju zavisiti od brzine osiguranja novčanih sredstava, Tegeltija je odgovorio da su besmisleni pokušaji predsjednika CIK-a da odgovornost za eventualno neodržavanje izbora u Srebrenici i Doboju prebaci na Vijeće ministara.

 

 

 

 

– Takođe, kod građana Srebrenice i Doboja stvara se osjećaj neizvjesnosti kroz pokušaj da se uvuku u bespotrebna politička prepucavanja, naglasio je Tegeltija i pozvao CIK da izbore provedu u zakonom predviđenom roku.

 

(SB)

TEGELTIJA PORUČIO DA IMA DOVOLJNO SREDSTAVA ZA PONAVLJANJE IZBORA U SREBRENICI I DOBOJU: “Besmisleni pokušaji predsjednika CIK-a…”

About The Author
-