TANJA TOPIĆ OČEKUJE PRAVU DRAMU U NASTAVKU: Podsjetila je da su prve sankcije dočekane s podsmijehom i omalovažavanjem…

“Mislim da je cijela situacija zapravo bila dosta zbunjujuća najprije za SDS i da se nisu snašli u tom procesu, ispali su neka vrsta kolateralne štete.

 

 

 

Mislim da SDS godinama nije radio na organizaciji stranke, nije se distancirao od ratne prošlosti, ratnih zločinaca, nije izvršio kritičko suočavanje s prošlosti, godinama je jedina politička partija na crnoj listi SAD-a, ali nisu ništa činili da bi bili skinuti s te liste, da bi bili oslobođeni sankcija”.

 

 

Politička analitičarka Tanja Topić komentirala je u Danu uživo na N1 najnoviju vijest o novim američkim sankcijama kojima je obuhvaćeno sedam kompanija povezanih sa Igorom Dodikom, sinom predsjednika RS-a Milorada Dodika.

 

 

Topić ističe kako se o tome već dugo špekulisalo, te da se proširenje crne liste Ministarstva financija Sjedinjenih Američkih Država iščekivalo još krajem aprila i početkom maja.

 

 

“Objavljivanje je zasjenila priča o Rezoluciji o genocidu u Srebrenicu u Ujedinjenim nacijama, a sad je očito na dnevni red došlo i to pitanje. Trebamo pričekati i vidjeti, ako je to ona najavljivana lista da će tu biti riječi o pojedincima, i neće biti svedena samo na prostor RS-a, mislim da će obuhvatiti i pojedince i političare iz Federacije BiH i da možemo očekivati i dosta uzbuđenja i pravu dramu”, ističe Topić.

 

 

Podsjetila je da su prve sankcije “dočekane s podsmijehom i omalovažavanjem”, dok nismo došli u situaciju kada su banke prekinule suradnju s osobama na crnoj listi, “što je izazvalo rekla bih jednu vrstu straha”.

 

 

Dodaje kako su se pojedinci koji surađuju s onima na crnoj listi i sami uplašili za svoju budućnost i imovinu, “tako da mislim da će ova nova objava donijeti jako puno uzbuđenja”.

 

 

Nadovezala se na aktuelni slučaj Srpske demokratske stranke i nemogućnost nastupa na predstojećim izborima, zbog čega su morali pristupiti formirnaju novog subjekta pod imenom SDS – Volja naroda.

 

 

“Mislim da je cijela situacija zapravo bila dosta zbunjujuća najprije za SDS i da se nisu snašli u tom procesu, ispali su neka vrsta kolateralne štete. Mislim da SDS godinama nije radio na organizaciji stranke, nije se distancirao od ratne prošlosti, ratnih zločinaca, nije izvršio kritičko suočavanje s prošlosti, godinama je jedina politička partija na crnoj listi SAD-a, ali nisu ništa činili da bi bili skinuti s te liste, da bi bili oslobođeni sankcija. Nastavili su da se ponašaju tako čuvajući ‘patriotsko’ naslijeđe koje ih je došlo glave”, naglašava Topić.

 

(N1)

(138)

TANJA TOPIĆ OČEKUJE PRAVU DRAMU U NASTAVKU: Podsjetila je da su prve sankcije dočekane s podsmijehom i omalovažavanjem…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-