Tajne službe otkrile: U srušenom ruskom avionu bio agent CIA sa 27 miliona dolara

Rusija tvrdi da se u zrakoplovu koji je letio iz dubiji nalazio agent CIA-e koji je sa sobom nosio milijune dolara.

 

Ruska istraga o padu zrakoplova ljeta FZ981 iz Dubaija je otkrila da se u zrakoplovu nalazio viši dužnosnik CIA-e koji je sa sobom nosio oko 27 milijuna dolara.

Ovaj agent CIA-e je putovao s krivotvorenim britanskim pasošem pod imenom Larisa Alen.

Prema najnovijim izvještajima, avion koji je poletio s aerodroma u Dubaiju 18. ožujka je eksplodirao pokušavajući neuspješno sletjeti na aerodrom u Rostovu na Donu, pri čemu je poginulo svih 55 putnika i 7 članova posade.

Letovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) su česti jer brojne ruske djevojke rade u Dubaiju kao “plesačice” (tj. Prostitutke).

Pošto su u priču upleteni elementi organiziranog zločina koji imaju veze s ruskom mafijom, ali i Dubaijem kao globalnim centrom za financiranje terorista i pranje novca, vjeruje se da je CIA-in dužnosnik iz nekog razloga želio ponuditi ogromnu sumu novca Rusiji i da se zato nalazio u avionu.

Također se vjeruje da je agent CIA-e uspio unese novac u zrakoplov u metalnim kontejnerima zahvaljujući pilotu ciparskog podrijetla koji je povezan s bankama na Cipru i organiziranim zločinima mafije.

Poznato je da je Međunarodni komitet za avijaciju (IAC) preuzeo istragu, ali predsjednik Putin je nakon saznanja o smrti CIA-inog dužnosnika koji je nosio milijune dolara odobrio priključenje američkih i francuskih obavještajnih agencija, kao i obavještajnih agencija iz UAE.

 

 

Webtribune.rs

(54)

Tajne službe otkrile: U srušenom ruskom avionu bio agent CIA sa 27 miliona dolara

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-