SVE SE MIJENJA: Njemačka uvodi novu obavezu, utjecat će na sve radnike…

Odluka BAG-a je predmet žestoke rasprave u vladi Semafor koalicije i među stručnjacima za radno pravo.

 

 

Pema odluci Saveznog suda za rad (BAG), u Njemačkoj je uvedena obaveza bilježenja radnih sati.

 

 

Prema njemačkom Zakonu o radnom vremenu, dosad su samo prekovremeni rad i rad nedjeljom morali biti dokumentirani, a ne cijelo radno vrijeme, javlja Fenix Magazin.

 

 

Odluka BAG-a je predmet žestoke rasprave u vladi Semafor koalicije i među stručnjacima za radno pravo.

 

 

 

 

Predsjednica najvišeg njemačkog Radnog suda Inken Gallner jučer je u Erfurtu opravdavala obvezu poslodavaca da sistemski evidentiraju radno vrijeme svojih zaposlenika, tumačenjem njemačkog Zakona o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu nakon presude tzv. Europski sud pravde (EuGH).

 

 

Stručnjaci: Ovo će imati dalekosežne posljedice

 

Stručnjaci očekuju da će temeljna presuda BAG-a imati dalekosežne posljedice na modele radnog vremena temeljene na povjerenju koji su se prakticirali u poslovanju i administraciji, posebno što se tiče rada od kuće.

 

 

Inken Gallner, predsjedavajuća sutkinja Radnog suda, pozvala se na odlomak u Zakonu o zaštiti na radu koji obavezuje poslodavce da uvedu sistem kojim se mogu bilježiti odrađeni sati zaposlenika.

 

 

Erfurt, Germany. 02nd Mar, 2022. Inken Gallner, new President of the  Federal Labor Court, stands in the conference area of the Federal Labor  Court. During the Annual Media Talk, she gives an

 

 

“Ako njemački Zakon o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu tumačite odredbama Europskog suda pravde, onda već postoji obaveza evidentiranja radnog vremena”, rekla je Gallner.

 

 

Conference 2018 — EIAS

 

(SB)

(1158)

SVE SE MIJENJA: Njemačka uvodi novu obavezu, utjecat će na sve radnike…

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-