SVE OČIGLEDNIJE NEZADOVOLJSTVO: Na sastanku u Moskvi Putinu se direktno suprotstavio njegov bliski saradnik

“Otkad je okupacija počela, vidjeli smo sve veću zabrinutost unutar Putinova užeg kruga. Naše procjene ukazuju na to da su ih posebno uzbudili nedavni ruski gubici, pogrešno usmjerenje i opsežni problemi s vojskom”, rekao je za Post jedan američki obavještajac.

 

 

Vodeći ljudi u Kremlju sve su nezadovoljniji razvojem rata u Ukrajini i potezima koje povlači predsjednik Vladimir Putin, do te mjere da se prije nekoliko dana prvi put dogodilo da mu se jedan od članova njegova užeg kruga izravno suprotstavio, prenosi Jutarnji list.

 

 

Riječ je o informacijama američkih obavještajaca, a prema njihovom izvještaju, do sukoba je došlo zbog lošeg upravljanja ratnim naporima te pogrešaka koje su počinili oni koji vode vojnu kampanju u Ukrajini, prenosi Jutarnji list.

 

 

Kako piše Washington Post, riječ je o simptomu rastućih podjela među Putinovim vodećim savjetnicima, među kojima jedni smatraju da je Rusija preblaga prema Ukrajini, dok drugi smatraju kako je ustrajanje u ratnom sukobu pogrešan smjer.

 

 

 

 

Otkad je okupacija počela, vidjeli smo sve veću zabrinutost unutar Putinova užeg kruga.

 

 

Naše procjene ukazuju na to da su ih posebno uzbudili nedavni ruski gubici, pogrešno usmjerenje i opsežni problemi s vojskom”, rekao je za “Post” jedan američki obavještajac.

 

 

Na pitanje o sukobu unutar Putinova užeg kruga glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je Postu kako je uistinu bilo ‘debata’ između ruskih čelnika dok se Putin suočavao s ključnim odlukama oko mobilizacije.

 

 

 

 

Postoje neslaganja oko takvih pitanja’, rekao je Peskov. ‘Neki misle da smo trebali postupiti drugačije. No, sve je to dio normalnog radnog procesa’, dodao je i negirao da se bilo ko izravno suprotstavio Putinu.

 

 

‘To su radne rasprave: o ekonomiji, o vođenju vojne operacije. Imamo rasprave o obrazovnom sustavu. To je sve dio normalnog radnog procesa, nije nikakav znak podjele.’

 

(SB)

(247)

SVE OČIGLEDNIJE NEZADOVOLJSTVO: Na sastanku u Moskvi Putinu se direktno suprotstavio njegov bliski saradnik

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-