SVE JE KRIVO SHVATILA: Predsjednica paljanskog SDS-a misli da se Sarajlije bune protiv bonskih ovlasti OHR-a!

Digla se vidim i kuka i motika zbog najave da bi Christian Schmidt, kojeg RS ne priznaje, mogao nametnuti izmjene Izbornog zakona koje nisu po volji Bošnjacima u BiH, kazala je predsjednica Opštinskog odbora SDS Pale, Slađana Jašarević.

 

 

Jašarevićeva kaže da je stav njene stranke jasan: Chistian Schmidt nema pravo, kao što ga nisu imali ni njegovi prethodnici, da nameće ili ukida odluke i zakone u BiH.

 

 

“Ali, gospodo, decenijama ste podržavali i podsticali nelegalna djelovanja raznih Schmidtova i šta sad reći, osim, ‘tražili ste, gledajte’ ili što bi naš narod rekao ‘zaigrala mečka i pred vašim vratima'”, kazala je Jašarevićeva, koja je očigledno krivo shvatila proteste Sarajlija ispred OHR-a.

 

 

Jašarevićeva je kazala da ne zna zašto su neki bili toliko naivni i mislili da će pod udarom odluka visokih predstavnika, priznatih i nepriznatih, uvijek biti samo Srbi i to Srbi iz SDS.

 

 

“Kada su odlukama Schmidtovih prethodnika smjenjivani funkcioneri SDS svi ste aplaudirali. I Bošnjaci i Hrvati, a Bogami i dio Srba iz Republike Srpske”, podsjetila je Jašarevićeva.

 

 

Ona se prisjetila, kako kaže, “otvorene sezone lova” na kadrove SDS-a.

 

 

“Ti kadrovi SDS su sankcionisani i zatvarani samo zato jer ih je neko (čitaj SNSD) optužio da su dio tzv. mreže podrške osumnjičenim za ratne zločine”, istakla je Jašarevićeva.

 

 

Dok su ulicama Pala patrolirala oklopna vozila IFOR, SFOR i ostalih “mirovnih snaga”, kako dodaje ona, i dok su upadali ljudima u stanove i, pod izgovorom da traže Ratka i Radovana, odnosili računare i porodične foto albume, mnogi su likovali jer je to, po njima, pravo koje im je dato Dejtonom.

 

 

“Ćutali ste i kada su na smrt pretukli paljanske sveštenike. I šta ćemo sad kada je red došao na vas”, upitala je Jašarevićeva.

 

(SB)

(960)

SVE JE KRIVO SHVATILA: Predsjednica paljanskog SDS-a misli da se Sarajlije bune protiv bonskih ovlasti OHR-a!

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-