STRAŠNO… Medicinske sestre sa zloglasnim slovom ‘Z‘ ispraćaju agresora u rat: ‘Dečki, ne odustajte!‘

Odjevene u uniforme medicinskih sestara, pozirale su kraj tenka i pozvale mlade u Rusiji da se i sami priključe vojsci i krenu u rat…

 

 

Ruske influencerice novo su pojačanje u ruskoj ratnoj propagandi – upravo su one, odjevene u vintage/retro uniforme medicinskih sestara, pozirale kraj tenkova u regiji Lugansk u istočnoj Ukrajini, a fotografijama su se pohvalile na ruskoj društvenoj mreži VK, ali i Instagramu.

 

 

Sve do jedne sa smiješkom na licu, “sestre za pobjedu” stoje uz bok vojnicima Vladimira Putina i ponosno pokazuju oznaku “Z” na svojoj odjeći, slovo koje promiče brutalnu invaziju na Ukrajinu.

 

 

image

‘sestre za pobjedu’ u Lugansku

 

 

Iz objava na internetu da se zaključiti kako su neke od njih žene i djevojke vojnika koji se bore u Ukrajini, piše Daily Mail.

 

 

Za pravoslavni Uskrs donijele su im kolače, a družina je zajedno zapjevala i prigodnu pjesmu kojom pokušavaju uvjeriti mlade ljude u Rusiji da se i sami priključe vojsci i krenu u rat.

 

 

Među influencericama na fotografijama je i Aljona Bojko, koja ima više od 30.000 pratitelja na TikToku i Instagramu.

 

 

Njezina propagandna poruka vojnicima bila je: “Najvažnije je ne odustati sad, morate biti jači unatoč svim preprekama. Proći će i ova teška vremena, sve će biti u redu”.

 

 

image

‘sestre za pobjedu’ u Lugansku

 

 

“Sestre za pobjedu” također su i Violetta Moskalenko (19), manekenka koja koja je sudjelovala na Tjednu mode u Lugansku i ima više od 3000 pratitelja na Instagramu, sudionica natjecanja ljepote Maria Okorokova, glumica Anastasia Čepurova, studentica medicine Valeria Rusina te pedijatrica Sofia Vorobjrova (23). S njima je i Anastasia Migal (20), odvjetnička pripravnica te prvakinja u bacanju kugle i diska.

 

 

– U šest godina osvojila sam 54 medalje i 70 diploma, no čeka me još puno pobjeda – kaže.

 

 

The smiling group ¿ called ¿Sisters for Victory¿ ¿ mingled with Vladimir Putin¿s troops as their uniforms displayed the Z sign promoting the brutal invasion of Ukraine. Pictured, Darya Pugachyova, an activist for the patriotic movement

 

(Jutarnji.hr)

(311)

STRAŠNO… Medicinske sestre sa zloglasnim slovom ‘Z‘ ispraćaju agresora u rat: ‘Dečki, ne odustajte!‘

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-