STRAŠNA PREDVIĐANJA! Naučnik sa Oksforda najavio još MNOGO MUTACIJA korona virusa, ali to nije sve!

Prema njegovim rečima, najvažnije pitanje je da li su neke od ovih novih mutacija prilagođavanje virusa zbog imuniteta među ljudskom populacijom…

 

 

Ove godine nas, prema rečima stručnjaka, očekuje dosta novihmutacija korona virusa, ali dobra vest je da bi postojeće vakcine mogle brzo da se prilagode, ako bude potrebe.

 

 

Direktor Oksfordske grupe za vakcinu Endru Polard upozorio je da će ove godine biti mnogo više mutacija korona virusa i da se mora navići na to, ali i da bi postojeće vakcine mogle brzo da se prilagode novim sojevima kovida-19.

 

 

Oxfordova vakcina odobrena za upotrebu u Velikoj Britaniji - N1

 

 

“Dok se radujemo zbog vakcina, tokom 2021. godine srešćemo se sa puno novih sojeva kovida-19 i moraćemo da se naviknemo na to”, izjavio je Polard za BBC.

 

 

Prema njegovim rečima, najvažnije pitanje je da li su neke od ovih novih mutacija prilagođavanje virusa zbog imuniteta među ljudskom populacijom, odnosno, kako je rekao, “da li je to zbog samog virusa ili zaista kao rezultat vakcinacije”.

 

 

Polard naglašava da se nove verzije virusa otkrivaju u ranoj fazi i da ako bude potrebno, vakcine će biti “prilagođene vrlo brzo”.

 

 

Andrew Pollard — Oxford Vaccine Group

 

 

On se slaže sa mišljenjem epidemiologa Džona Edmundsa koji je rekao za BBC Radio 4 da je “verovatno” da u Velikoj Britaniji već postoje slučajevi obe brazilske mutacije korona virusa.

 

 

“Jedna smo od najpovezanijih zemalja na svetu, pa bi mi bilo neobično da neke takve slučajeve nismo uvezli u Veliku Britaniju”, zaključuje Polard.

 

(Espreso.rs)

STRAŠNA PREDVIĐANJA! Naučnik sa Oksforda najavio još MNOGO MUTACIJA korona virusa, ali to nije sve!

| Foto/Video, Porodica i zdravlje, Slider, Vijesti |
About The Author
-