STIŽU DOBRE VIJESTI IZ SRBIJE, PACIJENT IZLIJEČEN OD KORONA VIRUSA: Upozoravaju se građani da poštuju OVO!

Inženjer koji je bio u kontaktu sa kineskim radnicima i među prvima zaražen virusom korona u Čačku je izlečen i otpušten kući, saopšteno je u Klinici za infektivne bolesti gde je i bio na liječenju.

 

 

Trenutno se na Infektivnom odeljenju u čačanskoj bolnici nalazi šest lica sa upalom pluća a pod sumnjom da se radi o korona virusnoj infekciji. To znači da su juče u bolnicu primljena dva nova slučaja.

 

korona
Foto: Printscreen

 

Dobijeno je usmeno obavještenje da su nalazi kod tri prethodna pacijenta negativni na korona virus, ali se čeka i zvanična potvrda.

 

Prethodnog dana je u Opštoj bolnici u Čačku preduzet čitav niz protivepidemijskih mjera povodom činjenice da je jedan tehničar sa Odeljenja ortopedije bio nosilac korona virusa. U tom smislu Odeljenje ortopedije je prestalo da radi, jer su svi oni koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili meru kućne izolacije i nadzora. Odmah zatim, kompletno Odeljenje ortopedije je dezinfikovano. Kako bi ortopedska služba funkcionisala napravljena je ekipa lekara i tehničara koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim i oni će raditi sve one hitne ortopedske slučajeve koji ne trpe odlaganje. Ostali koji se jave na liječenje ovoj službi biće pokriveni drugim hirurškim granama.

 

U Prijemno-trijažnoj ambulanti u Ljubiću bilo je dvadeset pregleda i dva pacijenta su stavljena u kućnu izolaciju.

 

 

VUČIĆ APELUJE NA GRAĐANE: Poštujte ova pravila

 

U Srbiji je trenutno 11 osoba na respiratorima, zbog čega će Vučić Vladi Srbije predložiti nove mjere.

 

– Dame i gospodo novinari, danas je najteži dan za Srbiju! Imamo ukupno 171, danas 36 novih zaraženih! 22 slučajeva otkriveno popodne!

 

– Predložiću da policijski čas traje od 17 sati do 5 ujutru – rekao je.

 

Prema riječima predsjednika, situacija je teška jer se ne poštuju odredbe.

 

– Ako ni ovo ne bude dovoljno, već u ponedeljak će policijski čas biti od 13 sati, a od utorka na 24 sata. Ne interesuje me koliko ćete da me mrzite. Za ovo imam saglasnost svih ljekara – rekao je.

 

Vučiću je u toku obraćanja stigla najnovija vijest iz Italije, gdje je danas preminulo 793 ljudi.

 

– Ljudi molim vas. Nema više parkova. Od sutra od 17 sati nema kretanja.

 

2142257-vucic-minhen-foto-insta-ls
Foto: Printscreen

 

– Hoćete ovo da doživimo? Ovo je gore nego u Drugom svjetskom ratu.U Srbiji je do danas registrovano 149 slučajeva zaraze korona virusom, dok je jedna osoba preminula.

 

– Večeras stiže avion iz Kine, čim se istovari vraća se za Kinu, i doneće još jednu turu pomoći. Pomoć će doći i od Emirata.

 

– Od ponedjeljka ćemo na beogradskom sajmu postaviti 3.000 kreveta, ako nas zadesi italijanski scenario. Poslije toga još 5.000 krateva širom Srbije.

 

U četvrtak ćemo na tržištu imati 15 miliona maski, koje će se naći u apotekama. Kupujemo mašine za maske, i sve što je neophodno.

 

Srbija nabavlja veliki broj respiratora. Biće i 200 transportnih respiratora.

 

– To je više nego sve razvijene zemlje Evrope proporcionalno broju stanovnika, izuzev Nemačke.

 

– Ne jurite ljudi, ne hrlite da se zarazite, da budete zaraženi!

 

korona2
Foto:Srbija danas

 

Od posljednjeg izveštaja do 8 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

 

Šef države Aleksandar Vučić poručio je da su predstojeći dani ključni u borbi protiv pandemije, te da će država učiniti sve da uspori širenje zaraze. U nedavnom obraćanju predsednik države naglasio je da nema potreba za gomilanjem zaliha jer je, kako je naglasio, “Srbija zemlja koja ima najpunije rafove u celoj Evropi”.

 

Vlada Srbije dodatno je pooštrila mjere zabrane kretanja: danas od 20 časova, sav gradski prevoz se ukida, a od nedjelje u 20 časova biće zatvoreni svi restorani, kafići i tržni centri.

 

(Novi.ba)

(1016)

STIŽU DOBRE VIJESTI IZ SRBIJE, PACIJENT IZLIJEČEN OD KORONA VIRUSA: Upozoravaju se građani da poštuju OVO!

| Foto/Video, Porodica i zdravlje, Slider, Vijesti |
About The Author
-